Alonso: Hamilton fantasztikusan vezetett, nem tudtam hibába hajszolni - F1VILÁG.HU

Alonso: Hamilton fantasztikusan vezetett, nem tudtam hibába hajszolni

Magabiztos versenyzést követően újabb dobogós eredményt szerzett a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso Melbourne-ben, egy darabig azonban úgy tűnt, kicsúszik a kezei közül az ausztráliai 3. hely.

Alonso remek versenyt futott, és bár a győzelemre nem volt esélye, a verseny során magabiztosan őrizte a bronzérmes pozíciót – egészen addig, amíg az utolsó újraindításnál össze nem ütközött honfitársával, Carlos Sainzcal, aki az első kanyarban hátulról meglökte őt. A versenyt végül leállították, és bár Alonso pozíciókat veszített, végül az új rajt előtti sorrend alapján hirdettek végeredményt – ami azt jelentette, hogy az Aston Martin pilótája a 3. helyen végzett.

„Nagyon összezavarodtam, hullámzó érzések törtek rám, a 3. hely viszont remek eredmény a csapat számára, sok pontot szereztünk” – mondta a kétszeres világbajnok a leintést köveőten. „Nem volt könnyű verseny, nem volt egyszerű tartani a Mercedesek tempóját, és a Ferrari, illetve az Alpine is nyomás helyezett rám hátulról.”

Alonso a verseny nagy részében Lewis Hamilton mögött autózott, ám hiába próbálta, nem tudta hibába hajszolni a hétszeres világbajnokot.

„Próbáltam hibára kényszeríteni Lewist, hogy közel kerüljek, de fantasztikusan vezetett, bajnokhoz méltóan, és nem hibázott. Egyetlen elfékezésre emlékszem csak a 13-as kanyarban az 58 kör alatt, szóval nem tudtam nyomást gyakorolni rá. Elfogadjuk ezt a 3. helyet.”

Alonso idei harmadik dobogóját szerezte, a spanyol pedig abban bízik, a folytatásban is versenyképesek lesznek.

„Remélem, hogy így lesz. Most minden a pályán kívül zajló fejlesztési versenyen múlik majd. Visszatérünk hamarosan Európába, és látni fogjuk az első fejlesztéseket, és lehet, hogy változik egy kicsit az, hogy mennyire vagyunk versenyképesek – vagy jó, vagy rossz irányba! Majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Hamilton fantasztikusan vezetett, nem tudtam hibába hajszolni
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!