Alonso Hamilton küszködéséről: „Ilyen a Forma-1!” - F1VILÁG.HU

Alonso Hamilton küszködéséről: „Ilyen a Forma-1!”

HIRDETÉS
„Ilyen a Forma-1” – röviden és tömören így jellemezte korábbi csapattársa, Lewis Hamilton jelenlegi küszködését a száguldó cirkusz kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki szerint eddig sem volt titok, hogy ahhoz, hogy az ember a legjobb legyen a királykategóriában, pokolian jó versenyautóra is szüksége van.
Fernando Alonso, Alpine, F1Világ.hu

Hamilton a Mercedesnél eltöltött évek alatt sikert sikerre halmozott: 2014 óta hat világbajnoki címet nyert a német istálló színeiben, és rengeteg rekordot megdöntött, az idei év azonban nehezen indult a brit pilóta és csapata számára, a W13-as kódjelű versenyautó ugyanis képtelen felvenni a versenyt a riválisok versenygépeivel.

Hamilton a múlt hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon is sokat küszködött, és végül sem a sprintfutamon, sem a vasárnapi versenyen nem tudott pontot szerezni. Főnöke, Toto Wolff a futam leintése után elnézést is kért tőle a „vezethetetlen” autóért, amit a Mercedes biztosított számára.

Hamilton korábbi mclarenes csapattársa, Fernando Alonso szerint a hétszeres világbajnok példája is jól mutatja, az F1-ben nem elég pusztán a tehetség.

„Ez a Forma-1. Mindig ilyen volt. Amikor [Ayrton] Senna világbajnoki címeket és versenyeket nyert, neki volt a leggyorsabb autója. Amikor én nyertem bajnokságot, enyém volt a leggyorsabb autó. Michaelnek [Schumacher] is a leggyorsabb autója volt” – mondta a spanyol versenyző újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak nyilatkozva még Imolában.

„Lewis minden rekordot megdöntött, övé a legtöbb rajtelsőség, mert neki volt a leggyorsabb autója. Most pedig Lewis szuperjól vezet, mégis 13. Ilyen a Forma-1!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!