Friss hírek

Alonso-Hamilton párharcot vár Kovalainen

Heikki Kovalainen szerint egykori csapattársa, Lewis Hamilton, és a pályafutását a Ferrarinál folytató Fernando Alonso közül kerül majd ki a Forma-1 idei világbajnoka.

Heikki Kovalainen szerint egykori csapattársa, Lewis Hamilton, és a pályafutását a Ferrarinál folytató Fernando Alonso közül kerül majd ki a Forma-1 idei világbajnoka.

A Lotus újdonsült pilótája – aki az elmúlt két évben Hamilton mellett, a McLarent erősítette, miután Alonso elhagyta a csapatot – úgy érzi, ismét a két egykori márkatárs párharcáról fog szólni az idei évad a Forma-1-ben.

“Megérzésem szerint Lewis és Alonso közül kerül majd ki az idei világbajnok, bár nem tudom, hogy miként teljesít majd a Mercedes GP Michael Schumacherrel és Nico Rosberggel” – mondta Kovalainen az Autosportnak.

“Talán egy nagyon jó autójuk lesz, és érdekes lesz látni, hogy a versenyzőik miként jönnek majd ki egymással, ahogy arra is kíváncsi vagyok, hogy Jenson (Button) miként fog tudni együtt dolgozni a McLarennel. De azt gondolom, hogy Lewis és Alonso közül kerül ki a világbajnok.”

“Viszont megmondom őszintén, hogy ez nem nagyon izgat fel. Ha a Lotusnak egy elég gyors autója lesz, akkor talán mi is ott lehetünk, bár szerintem ennek elég kicsi az esélye, igazából nem is számítok erre.”

Kovalainen azonban elmondta, hogy rajta nem fog múlni a siker, ő mindent megtesz majd azért, hogy jól szerepeljenek, és úgy érzi, sokat segíthet csapatának, különösen a McLarennél eltöltött két szezonja után.

“Biztos vagyok abban, hogy jobb formában vagyok” – folytatta a finn pilóta. “Egy jobb versenyző vált belőlem az elmúlt években. Gyorsabban tudom vezetni az autót, mint mikor még a Renault-nál versenyeztem 2007-ben. Rengeteg dolgot megtanultam az elmúlt két szezonban.”

“Sokkal jobban tudom, hogy miként kell együtt dolgozni egy csapattal, hogyan kell megfelelően beállítani egy autót, és miként kell versenyezni. Szerintem minden területen jobb vagyok, mint korábban voltam.”

“Persze ezek nem olyan nagy különbségek. Már a Renault-nál is jól vezettem, különösen a szezon végén. Azonban úgy gondolom, hogy rengeteg kis apróságot megtanultam, amit magammal tudok hozni ehhez a csapathoz, és használni tudom azt a jövőben, és ez az eredményekben is megmutatkozik majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!