Alonso Hamilton után a Ferrarinak is beszólt Belgiumban - F1VILÁG.HU

Alonso Hamilton után a Ferrarinak is beszólt Belgiumban

Fernando Alonso, az Alpine versenyzője a top 6-ot tűzte ki célul a Belga Nagydíjra, és végül teljesítette is ezt a célját, ugyanis az 5. pozícióban zárt.

Alonsót ugyan a 6. helyen intette le a kockás zászló, végül Charles Leclerc 5 másodperces büntetése miatt az 5. pozíciót örökölte meg. 

A Ferrari a futam végén úgy döntött, a bokszba hívja Leclerc-t egy kerékcserére, hogy övék legyen a leggyorsabb körért járó pluszpont. A monacói pilóta ekkor Alonso előtt, az 5. helyen haladt, azonban a kiállását követően a spanyol mögé esett vissza. 

Ezután csatázni kezdtek, és Leclerc ugyan megelőzte az Alpine versenyzőjét, a leggyorsabb kört nem sikerült megfutnia, így a kiállás gyakorlatilag felesleges volt számára. 

Olyannyira, hogy a Ferrari-pilóta egy büntetést is bezsebelt, miután kiállása során túllépte a megengedett sebességkorlátot a bokszutcában, így 5 másodperces időbüntetéssel sújtották. Leclerc ezzel Alonso mögé, a 6. helyre csúszott vissza. 

A kérdésre, meglepődött-e a Ferrari húzásán, Alonso így reagált: „A Ferrarinak mindig vannak furcsa stratégiái!” 

A kétszeres világbajnok nemcsak a Ferrarinak szúrt oda vasárnap, de a versenyen Hamiltonról sem épp dicsérően beszélt a csapatrádión, amikor összeütköztek. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!