Friss hírek

Alonso Hamiltonnak: Üdv a klubban!

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint Lewis Hamilton idei szereplése kiváló példa arra, hogy milyen sok múlik a száguldó cirkuszban azon, hogy milyen versenyautója van egy adott pilótának.

Miközben Hamilton az elmúlt évek során minden rekordot megdöntött, és hat világbajnoki címet bezsebelt a Mercedesszel, az idei évben egyelőre képtelen a győzelmekért harcolni, versenyautója ugyanis nem elég versenyképes ehhez.

A brit egykori csapattársa, Fernando Alonso azt mondja, nem kétséges, hogy Hamilton továbbra is ugyanolyan szinten teljesít, mint eddig, ám az idei szereplése jól mutatja, milyen sok múlik a Forma-1-ben a technikán.

Hirdetés
 

„Ilyen a sport természete. Néha jobb autód van, máskor nincs annyira jó, de mégis harcolnod kell és előrébb kell jutnod” – mondta a kétszeres világbajnok a BBC Sportnak. „Idén láthatjuk, hogy a versenyző nagyon fontos az F1-ben, de nem kritikusan fontos.”

„Lewis ugyanolyan jól vezet, mint az elmúlt 8 évben. Dominálta a sportot, minden rekordot megdöntött, és több mint 100 rajtelsőséget szerzett. Most fut egy megakört – ahogy ő fogalmazott Ausztráliában, vagy hol –, és 1 másodperces hátrányban van.”

„Szóval igen – üdv a klubban!”

Alonso azt mondja, Hamilton eredményeit nem lehet elvitatni, ám jó autó nélkül a legjobbak sem tudnak érvényesülni.

„Ennél nagyobb csapatsport nincs – és ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni, főleg, ha sikeresek vagyunk. Annyira elégedettek vagyunk, hogy elérünk valamit, hogy még ha próbáljuk is megosztani a csapattal a sikert, minden címlap a versenyzőnek jut. Velem is így volt, amikor megnyertem a két világbajnoki címet. Michael Schumachert győztem le. Komoly téma volt, de az autóm megbízhatóbb volt akkor, és nagyon jó teljesítményre volt képes.”

„Nem lehet eléggé méltatni a csomagot, mivel a címlap úgyis a versenyzőnek jut. És Lewisszal is ugyanez a helyzet. Megérdemel mindent, amit elért, de az idei év egy jó emlékeztető arra, hogy azokban a rekordokban és számokban komoly szerepet játszott az, hogy csomagként mit kaptál a kezeid közé az autót illetően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!