Alonso: Az ellenfelek nem használják ki Hamilton gyengeségeit - F1VILÁG.HU

Alonso: Az ellenfelek nem használják ki Hamilton gyengeségeit

HIRDETÉS
Lewis Hamilton az elmúlt két évben tovább emelte a szintet a Forma-1-ben, ám továbbra is vannak gyenge pontjai, melyeket azonban a riválisok nem tudnak felfedni – ezt a kétszeres világbajnok Fernando Alonso nyilatkozta.
Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Bahrain, Großer Preis von Bahrain 2017, Donnerstag - Steve Etherington

Hamilton 2019-ben hatodik világbajnoki címét szerezte meg az F1-ben, jelenleg pedig a hírek szerint azon dolgozik, hogy több évvel meghosszabbítsa idén lejáró szerződését a Mercedesszel.

Fernando Alonso 2007-ben a brit csapattársa volt a McLarennél: a spanyol 2018 végén intett búcsút az F1-nek, és azt sem tartja kizártnak, hogy 2021-ben visszatér a királykategóriába. A korábbi világbajnok szerint jó lenne „tesztelni” Hamiltont.

„Ismét előrelépett – versenyképesebb, felkészültebb” – mondta Alonso az F1 Racing magazinnak adott interjújában.

„De még mindig vannak gyenge pontjai, amiket senki sem tett próbára – senki sem nyomta meg ezeket a bizonyos gombokat.”

Alonso szerint Hamilton képességei főleg akkor voltak nyilvánvalóak csapattársával, Valtteri Bottasszal szemben, amikor a Mercedes autója nem volt annyira versenyképes. Azt azonban hozzátette, az elmúlt években olyan komoly nyomás nem nehezedett az angolra.

„Emelte a szintet az elmúlt pár évben, főleg 2019-ben, amikor az autó nem volt olyan domináns, mint korábban. Amikor nem tud győzni, akkor is ott van 1 másodpercre – de nem 20 másodperccel lemaradva, mint ahogy megesett párszor Valtterivel.”

„Egy olyan hétvégén, amikor az autó nem olyan versenyképes, Bottas ötödik, vagy hatodik, vagy egyperces hátrányban van. De Lewis nem. Ha kielemezzük Lewis idényét, mindig látható egyfajta trend. Lassan kezdi az évet, és ezt senki sem használja ki. Mindig izgatottak leszünk, hogy ez az év Bottasé lesz, de végül nem.”

„Jó lenne küzdeni ellene egy igazi csatában. Talán a gyenge pontjai nem valódiak, és minden előre kalkulált, de jó lenne felfedezni. Amikor jó csomagod van, a többiek pedig baleseteznek, te pedig növeled az előnyöd a bajnokságban, mindig nyugodtabb. De ha csak 1 vagy 10 pont a lemaradás, a stressz teljesen más. A hibák különbözőek, a rádióbeszélgetések különbözőek. Látnunk kell, hogy milyen ő akkor, amikor nyomás alatt van.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!