Alonso Hamiltonról: Én általában jobban vigyázok - F1VILÁG.HU

Alonso Hamiltonról: Én általában jobban vigyázok

Fernando Alonso szerint Lewis Hamilton egyszerűen figyelmetlen volt a Belga Nagydíj rajtját követően, ez okozta kettejük balesetét. Dühös volt az ütközés miatt, ezért fakadt ki az ellenfelére.

 Látványos balesettel ért idő előtt véget Lewis Hamilton futama Spa-Francorchamps-ban, a Forma-1-es Belga Nagydíjon. A hétszeres világbajnok autója Fernando Alonsónak ütközve szenvedett menthetetlen károkat. A páros az első körben csapott össze egymással a Kemmel-egyenes végén, ahol Hamilton kívülről egy rövid féktávval pozíciót fogott Alonsón, ám a jobbosban túl közel merészkedett a spanyolhoz, így a két autó kerekei összeértek, Hamilton pedig a levegőbe repült. Bár a Mercedes a kerekeire érkezve folytatni tudta a versenyt, a csapat végül megállásra intette a pilótát. Alonso szerint egyértelmű, hogy Hamilton volt a vétkes fél, de szerinte ez az első körben versenybalesetnek minősül.

Szerintem azt hitte, hogy már nem vagyok ott. Nem hiszem, hogy ez hiba volt – egyszerűen a pillanat hevében nem mindig mérjük fel megfelelően az autók pozícióját. De nem tudom. Én általában jobban vigyázok.”

A versenyfelügyelők az ütközést kivizsgálva arra jutottak, hogy valóban versenybaleset történt, így Hamiltonnak semmilyen utólagos büntetéssel nem kell számolnia. A hétszeres világbajnok ennek ellenére elismerte a felelősségét, azt azonban hozzátette, hogy nem fog elnézést kérni ellenfelétől, miután az a rádióban minősítette a versenyzői képességeit.

Alonso abban egyetértett Hamiltonnal, hogy „kisebb hiba volt így bezárni az ajtót”, az esetet pedig egy 2014-ben történt balesettel hasonlította össze, amikor Hamilton és akkori csapattársa, Nico Rosberg az élen csatázva akadtak össze egymással.

„Az ötös kanyarban sok-sok alkalommal láttunk már hasonlót. Ugyanez történt Rosberg és közte néhány évvel ezelőtt” – emlékezett vissza az akkori Spanyol Nagydíjra.

A kétszeres világbajnokot leginkább az zavarta, hogy a látványos találkozás negatívan befolyásolta a versenyét.

„Szomorú, mert mindig ez történik, amikor a második-harmadik helyről rajtolok. Amikor a tizenkettedikről indulok, akkor tiszta versenyem van. Csak egy normális futamot akartam, de az sajnos egy balesettel kezdődött. Utána nagyon agresszív volt a stratégiánk: minden alkalommal nagyon korán kiálltunk, ami szerintem nem volt a legokosabb döntés. Végül ötödik lettem, ami egy jó hétvégévé teszi ezt” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!