Alonso Hamiltonról: Én általában jobban vigyázok - F1VILÁG.HU

Alonso Hamiltonról: Én általában jobban vigyázok

HIRDETÉS
Fernando Alonso szerint Lewis Hamilton egyszerűen figyelmetlen volt a Belga Nagydíj rajtját követően, ez okozta kettejük balesetét. Dühös volt az ütközés miatt, ezért fakadt ki az ellenfelére.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team on the grid.  Spanish Grand Prix, Sunday 22nd May 2022. Barcelona, Spain.

 Látványos balesettel ért idő előtt véget Lewis Hamilton futama Spa-Francorchamps-ban, a Forma-1-es Belga Nagydíjon. A hétszeres világbajnok autója Fernando Alonsónak ütközve szenvedett menthetetlen károkat. A páros az első körben csapott össze egymással a Kemmel-egyenes végén, ahol Hamilton kívülről egy rövid féktávval pozíciót fogott Alonsón, ám a jobbosban túl közel merészkedett a spanyolhoz, így a két autó kerekei összeértek, Hamilton pedig a levegőbe repült. Bár a Mercedes a kerekeire érkezve folytatni tudta a versenyt, a csapat végül megállásra intette a pilótát. Alonso szerint egyértelmű, hogy Hamilton volt a vétkes fél, de szerinte ez az első körben versenybalesetnek minősül.

Szerintem azt hitte, hogy már nem vagyok ott. Nem hiszem, hogy ez hiba volt – egyszerűen a pillanat hevében nem mindig mérjük fel megfelelően az autók pozícióját. De nem tudom. Én általában jobban vigyázok.”

A versenyfelügyelők az ütközést kivizsgálva arra jutottak, hogy valóban versenybaleset történt, így Hamiltonnak semmilyen utólagos büntetéssel nem kell számolnia. A hétszeres világbajnok ennek ellenére elismerte a felelősségét, azt azonban hozzátette, hogy nem fog elnézést kérni ellenfelétől, miután az a rádióban minősítette a versenyzői képességeit.

Alonso abban egyetértett Hamiltonnal, hogy „kisebb hiba volt így bezárni az ajtót”, az esetet pedig egy 2014-ben történt balesettel hasonlította össze, amikor Hamilton és akkori csapattársa, Nico Rosberg az élen csatázva akadtak össze egymással.

„Az ötös kanyarban sok-sok alkalommal láttunk már hasonlót. Ugyanez történt Rosberg és közte néhány évvel ezelőtt” – emlékezett vissza az akkori Spanyol Nagydíjra.

A kétszeres világbajnokot leginkább az zavarta, hogy a látványos találkozás negatívan befolyásolta a versenyét.

„Szomorú, mert mindig ez történik, amikor a második-harmadik helyről rajtolok. Amikor a tizenkettedikről indulok, akkor tiszta versenyem van. Csak egy normális futamot akartam, de az sajnos egy balesettel kezdődött. Utána nagyon agresszív volt a stratégiánk: minden alkalommal nagyon korán kiálltunk, ami szerintem nem volt a legokosabb döntés. Végül ötödik lettem, ami egy jó hétvégévé teszi ezt” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!