Alonso: Hazudnék, ha azt mondanám, hogy győzni fogunk idén - F1VILÁG.HU

Alonso: Hazudnék, ha azt mondanám, hogy győzni fogunk idén

HIRDETÉS
Kezdetben biztosan lesz pár nehéz versenyük, Fernando Alonso azonban azt reméli, az Aston Martin új versenyautója jó alapokat szolgáltat majd ahhoz, hogy később a dobogós helyezésekért és a győzelmekért harcoljanak.
portrait, launch, flag, union, Aston Martin HQ Silverstone, F12303a, F1, GP, Great Britain
Fernando Alonso, and Lance Stroll, look at the unvailed Aston Martin AMR23

A silverstone-i istálló hétfő este tartotta új, AMR23-as kódjelű versenyautójának prezentációját, melyen természetesen ott volt a csapat új igazolása, a kétszeres világbajnok Alonso is, aki 41 esztendősen idén is az F1-es mezőny rangidős pilótája lesz majd. Alonso korábban többször nyilatkozta azt, ha nem hinne abban, hogy újra a győzelmekért, és a bajnoki címért csatázhat a királykategóriában, nem folytatta volna a versenyzést – azt viszont hétfőn elismerte, nem számít arra, hogy erre idén lehetősége lesz.

„Két lábbal a földön járok” – mondta a spanyol versenyző. „Senkinek sem mondhatom azt, hogy a győzelmekért fogunk harcolni idén. Hazudnék, ha ezt mondanám. Ugyanakkor viszont szeretnénk, ha lenne egy jó autónk kezdésnek, amin aztán dolgozhatunk, és amit fejleszthetünk az évad során.”

„Az év második felében talán közelebb kerülhetünk. Ha mondjuk kínálkozik egy lehetőség a változékony körülmények közepette, akkor nem fogjuk elszalasztani. De kezdetben számítok néhány nehéz versenyre, amíg ki nem tapasztaljuk, mikor működik jól az autó, és milyen tartományban kell dolgoznunk a beállításokkal.”

Mivel az előszezoni tesztek során a csapatoknak csupán három napjuk lesz arra, hogy megismerkedjenek új autóikkal, így Alonso is legfeljebb másfél napot körözhet, jól tudja, nem fogja tudni a maximumot kihozni az AMR23-asból Bahreinben.

„Tudom, hogy nem leszek 100 százalékos Bahreinben, sem pedig Dzsiddában, és talán Ausztráliában sem” – magyarázta. „Ez talán egy kicsit unfair. Azt gondolom, ez az egyetlen sportág a világon, ahol csupán másfél napot gyakorolhatsz, és világbajnoki címért harcolsz utána.”

„Lance [Stroll] pár éve már a csapatnál van, így bizonyos szempontból ő lesz számomra a mérce. Tudom, mi a 100 százalék, szóval közel tudok kerülni hozzá már az első pillanatokban. Majd meglátjuk. Úgy gondolom, jövőre már több esélyünk lehet a győzelmekért és a dobogókért csatázni, ha jó alapokat fektetünk le idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!