Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Alonso: Hétvégén kiderül, tényleg lemaradtunk-e

Fernando Alonso szerint a hétvégi Német Nagydíjon kiderülhet, hogy csapata, a Ferrari területet veszített-e legfőbb bajnoki riválisaival szemben, vagy csupán egyszeri alkalom volt a silverstone-i gyengélkedés.


Fernando Alonso szerint a hétvégi Német Nagydíjon kiderülhet, hogy csapata, a Ferrari területet veszített-e legfőbb bajnoki riválisaival szemben, vagy csupán egyszeri alkalom volt a silverstone-i gyengélkedés.

A maranellói gárda nagy reményekkel vágott neki a Brit Nagydíjnak, hiszen úgy vélte, a silverstone-i versenypálya tempós kanyarjai kedveznek autóinak. Ehhez képest mind Alonso, mind csapattársa, Felipe Massa küszködtek az időmérő edzésen.

Alonso végül dobogóra állhatott, és miután Sebastian Vettel műszaki hiba miatt feladta a futamot, szerencsésnek mondhatja magát, hiszen csökkentette hátrányát az összetettben – ezzel együtt pontosan tudja, megoldást kell találniuk az angliai problémákra.

„Örülünk a lefaragott pontoknak, a teljesítménnyel viszont egyáltalán nem voltam elégedett” – vallotta be a spanyol.

„Ez olyasvalami, amire válaszokat kell találnunk itt – hogy Silverstone csak egyszeri eset volt, és épp nem volt megfelelő az egyensúly, vagy a beállítás, vagy esetleg mindenki más nagyot lépett előre, mi pedig hátra.”

„Meg kell válaszolnunk ezt a kérdést, és vissza kell nyernünk a formánkat.”

Alonso elárulta, a Ferrari elemzései azt sugallják, hogy Silverstone-ban egy specifikus probléma hátráltatta őket.

„Nagyon mély elemzést végeztünk, tudván, hogy nem voltunk elég versenyképesek. Láttunk néhány problémát az autóval kapcsolatban a silverstone-i aerodinamikai karakterisztikát tekintve.”

A kétszeres világbajnok szerint valójában sokkal nagyobb előnyre lehet majd szert tenni a Pirelli új gumijainak megfelelő működtetésével, mint az autó gyors fejlesztésével.

„Itt és Magyarországon a gumik dominálnak majd – sok múlik azon, miképp üzemelnek egy-egy autón” – magyarázta Alonso.

„Szóval úgy gondoljuk, nincs okunk az aggodalomra, mert a gumik kedvezhetnek nekünk, vagy legalábbis nem lesznek rosszabbak nálunk, mint más csapatoknál. A beállításokkal egy-két tizeded lehet nyerni, de a gumikkal akár másodperceket is veszíthetünk. Szóval gyorsabban kell alkalmazkodnunk az új gumikhoz, mint a többi csapatnak, és nagyon sok energiát fektetünk ebbe.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS