Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Alonso: Hiába alakítják át, lesznek még nagy balesetek az Eau Rouge-ban

Az Alpine kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint hiába változtatnak a jövőben az Eau Rouge/Raidillon bukóterén a jövőben, attól még elő fognak fordulni olyan nagy tempójú balesetek, mint amilyen Lando Norrisé volt a Forma-1-es Belga Nagydíj időmérőjén.

Norris az időmérő utolsó szakaszában a vizes pályán szenvedett nagy balesetet az Eau Rouge-ban, az incidenst követően pedig elővigyázatosságból kórházba is szállították.

Az elmúlt időszakban rengeteg kritika érte a belga versenypályát, hiszen számos komoly baleset történt a közelmúltban. Emlékezetes, 2 éve itt veszítette életét Anthoine Hubert Forma-2-es versenyző.

A spái versenypálya tulajdonosai már jelezték, 2022-ben felújítják a pálya ezen részét: szélesebb bukóterek lesznek némi sóderággyal, Fernando Alonso azonban szkeptikus ezen változtatásokkal kapcsolatban.

„Egy másmilyen gumifallal talán ki lehet védeni néhány incidenst, de attól ez még egy gyors kanyar marad” – mondta a kétszeres világbajnok. „Ez egy ilyen természetű pálya, és épp ezért különleges.”

Alonso beszélt arról is, versenyzőként nagyon komoly kihívásokat tartogat a belga pálya – főleg az aszfaltcsík hossza miatt.

„Nagyon nehéz képben lenni a pályakörülményekkel, mivel hosszú a kör, és 20 autó van a pályán, szóval minden egyes körben mások az ember érzései, mások a körülmények.”

„Amikor elkezd felszáradni, ez mindig jó hír, de amikor vizesebb és vizesebb, néha meglepetést okoz a vízátfutásokkal. Szóval nagyon nehéz megítélni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!