Alonso: Hiányzott ez az érzés - F1VILÁG.HU

Alonso: Hiányzott ez az érzés

Fernando Alonso, az Alpine F1-es csapatának versenyzője alig várta, hogy újra autóba ülhessen a Bahreini Nagydíjon – a spanyol be is jutott a Q3-ba, ahol a 9. rajthelyet szerezte meg.

Felemásan sikerült az Alpine időmérő edzése: Esteban Ocon a Q1-ben kiesett, miután őt is hátráltatták az etap végén lengetett sárga zászlók. A francia pilóta így csak a 16. helyet foglalhatja el a vasárnapi rajtrácson, azonban Alonso miatt boldog lehet a csapat: a spanyol a top 10-be jutott, és a 9. pozícióból rajtolhat. 

„Elégedettnek kell lennünk a mai időmérőnkkel” – nyilatkozta Alonso a Bahreini Nagydíj időmérőjét követően.

 

„Nem voltam teljesen magabiztos az autó egyensúlyát illetően egyik szabadedzésen sem. Az időmérőn kicsit hűvösebb volt, képes voltam küzdeni és egy kicsit jobban éreztem az autót.”

„Nagyon izgalmas volt újra vezetni ezeket az autókat alacsonyabb üzemanyagszinttel és csúcsteljesítményű gumikkal.  Az időmérő mindig lenyűgöző tapasztalat a Forma-1-ben, és hiányzott ez az érzés!”

Alonso célja a vasárnapi versenyen egyértelműen a pontszerzés, de tudja, hogy nem lesz egyszerű dolguk a riválisaikkal.

A holnapi terv, hogy támadjunk és pontokat szerezzünk” – mondta a spanyol. „Megpróbálunk néhány pozíciót javítani a rajthelyünkhöz képest, de óvatosnak kell lennünk a körülöttünk lévő autókkal, mert néhányan a közepes keverékekkel rajtolnak, szóval szoros verseny lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Hiányzott ez az érzés
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!