Alonso hibája után változtat a rajtkockákon az FIA - F1VILÁG.HU

Alonso hibája után változtat a rajtkockákon az FIA

HIRDETÉS
A szezon első versenyein látott incidensek után a hétvégi Ausztrál Nagydíjra változtatásokat hajtott végre a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a rajtkockákra vonatkozóan.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - MAY 09: Grid spaces on the start/ finish straight during the Spanish GP at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2019 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Zak Mauger / LAT Images) grid box

Míg a bahreini idénynyitón Esteban Ocon, addig a Szaúd-Arábiai Nagydíjon Fernando Alonso kapott időbüntetést, amiért nem megfelelően foglalták el rajtpozícióikat a startot megelőzően. A dzsiddai futamot követően több versenyző is arra panaszkodott, a mai F1-es versenyautókból egész egyszerűen a pilóták nem látják pontosan azt, hogy hol is állnak meg a felvezető kört követően, így könnyű beleszaladni egy-egy hibába.

A RacingNews365.com című internetes portál most az FIA egyik szóvivőjére hivatkozva azt állítja, a melbourne-i hétvége előtt a szövetség lépett, és 20 cm-rel kiszélesíti a rajtkockákat. A lap úgy tudja, emellett egy középső vonalat is felfestenek, hogy a versenyzők jobban lássák, hova is pozícionálják versenyautójuk orrát.

A szövetség abban bízik, a módosítással megkönnyíthetik majd a versenyzők dolgát a folytatásban, így a jövőben nem kell büntetést kiosztaniuk olyan incidensekért, mint amilyenek Ocont és Alonsót sújtották az elmúlt időszakban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!