Friss hírek

Alonso hisz a Ferrari feltámadásában

Annak ellenére, hogy az első három futamon még csak a dobogóra sem állhatott fel, a Ferrari képes lesz gyorsan fordítani a helyzeten, hiszen nem először van ilyen helyzetben, véli a gárda spanyol versenyzője, Fernando Alonso.


Annak ellenére, hogy az első három futamon még csak a dobogóra sem állhatott fel, a Ferrari képes lesz gyorsan fordítani a helyzeten, hiszen nem először van ilyen helyzetben, véli a gárda spanyol versenyzője, Fernando Alonso.

Bár kiválóan teljesített a téli teszteken és favoritként várta az idei évet, az olasz alakulat eddig nem hozta azt, amit vártak tőle, és tetemes a lemaradása két legnagyobb riválisával, a Red Bullal és a McLarennel szemben.

Hirdetés
 

„Egyértelmű, hogy nem egy ilyen rajtra vágytunk, sem mi, sem a rajongók” – mondta a kétszeres világbajnok a Ferrari hivatalos weboldalán adott nyilatkozatában.

„Még semmi nincs veszve, bár jókora a lemaradásunk és tudjuk, hogy egyelőre még nem elég jó a teljesítményünk ahhoz, hogy harcba szálljunk a többiekkel, de azzal is tisztában vagyunk, hogy ez nagyon gyorsan megváltozhat.”

„Bízom a csapatban és tudom, hogy milyen kemény munka folyik a gyárban, és mindenki azon van a főhadiszálláson, hogy minél előbb visszavághassunk. Korábban, először, mint ellenfél, aztán pedig, mint belsős, tapasztaltam, hogy a Scuderia mennyire erős a visszavágásban.”

„Tisztán emlékszem arra, mikor a Renault-nál versenyeztem még 2006-ban és a szezon első felében egy igen komoly előnyt autóztam ki a többiekkel szemben, de aztán a Ferrari egy hihetetlenül erős fejlesztési programot követve megerősítette autóját, amivel (Michael) Schumacher két futammal a vége előtt meg is előzött a pontversenyben.”

„De elég csak az elmúlt évre visszaemlékezni: először Törökországban, majd Angliában kaptuk azt a fejünkhöz, hogy talán érdemesebb lenne már a következő évre koncentrálnunk, de nem adtuk fel, és végül az utolsó versenyig harcban voltunk a világbajnoki címért.”

„Talán egy szlogennek hangozhat, de ez abszolút igaz: soha nem szabad feladni a Forma-1-ben.”

Alonso a McLaren alakulatát is megemlítette, mint követendő példa, hiszen a wokingi gárda mindenkit meglepett az első három futamon mutatott teljesítményével, miután a teszteken csúnyán alulmúlta önmagát és mindenki arra számított, hogy szenvedni fog.

A spanyol versenyző azonban jól tudja, hogy a Ferrarinak nagyon keményen kell dolgoznia ahhoz, hogy fordítani tudjon a helyzeten, és harcba tudjon szállni a világbajnoki címért.

„Természetesen nem becsülöm alá a helyzet súlyosságát, erről szó sincsen” – folytatta. „Nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy minden fronton javulni tudjunk. A siker csak abban az esetben jön, ha minden elem a legjobban működik: az autó, a stratégia, a kiállások, a versenyzők és minden.”

„Az elmúlt napokban kapcsolatban álltam a mérnökökkel, és tudom, hogy az autó fejlesztése töretlenül zajlik Maranellóban. Fel kell zárkóznunk és nem engedhetjük meg magunknak, hogy túl sok időt veszítsünk, különösen úgy, hogy a többiek sem fognak tétlenkedni az elkövetkezendő hetekben.”

A következő futamnak helyet adó Török Nagydíj két hét múlva, május 8-án kerül majd megrendezésre, mellyel a Forma-1 visszatér Európába.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!