Alonso hisz a Renault faltámadásában - F1VILÁG.HU

Alonso hisz a Renault faltámadásában

HIRDETÉS

Fernando Alonso bízik abban, hogy csapata javítani tud a helyzeten a szezon hátralévő részében, és a gyenge kezdés után visszatérhet a mezőny elejére, jóllehet tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolga a következő versenyeken.

Fernando Alonso bízik abban, hogy csapata javítani tud a helyzeten a szezon hátralévő részében, és a gyenge kezdés után visszatérhet a mezőny elejére, jóllehet tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolga a következő versenyeken.

Annak ellenére, hogy az elmúlt évet kiválóan fejezte be, a Renault idén borzalmasan kezdett, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy Alonso lemaradása már 50 pont a listavezető Jenson Buttonnal szemben, pedig még csak hét futam ment le.

A kétszeres világelső azonban továbbra is bizakodó, és esze ágában sincs feladni a küzdelmet, bár jól tudja, nem lehet áttörő sikert elérni egyik pillanatról a másikra.

“Minden hitem a csapatban van, és tudom, hogy mindenki nagyon keményen dolgozik, hogy javítson a helyzeten” – mondta a spanyol versenyző.

“Már hosszú ideje együtt dolgozunk, és már azelőtt is bizonyítottuk, hogy soha nem adjuk fel. Azonban reálisan kell látnunk az esélyeinket, mert a többiek is nagyon keményen hajtanak, hogy javítsanak autóikon, így nem lesz könnyű nagyobb előrelépést elérni.”

“Továbbra is mindent el kell követnünk azért, hogy minden egyes versenyen legyenek újdonságaink, mert csak így tudunk harcba szállni a pontokért, és idővel remélhetőleg a dobogós helyekért” – tette hozzá Alonso.

A Renault egyébként az elmúlt időben megmutatta, hogy megfelelően tud reagálni bizonyos helyzetekre, elég csak visszaemlékeznünk arra, hogy elsők között került fel autójára a dupla diffúzor, néhány nappal azután, hogy azt szabályosnak minősítette a bíróság.

A francia gárda technikai vezetője, Bob Bell elárulta, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon is lesznek újításaik, amiktől előrelépést remélnek. A szakember elárulta, hogy egy továbbfejlesztett diffúzorral, és első szárnyelemmel gördülnek majd pályára Silverstone-ban.

Alonso szintén javulást vár az újításoktól, és optimistán várja a hétvégi futamot, mert úgy érzi, az R29-nek amúgy is feküdni fog a gyors silverstone-i versenypálya.

“Továbbra is optimista vagyok, és meggyőződésem, hogy jobb eredményre leszünk képesek Silverstone-ban” – magyarázta a kétszeres világbajnok, akinek nem sikerült a pontszerzés a Török Nagydíjon.

Hirdetés

“Az R29 mindig is jól ment a gyors kanyarokban, így remélhetőleg versenyképesebbek leszünk majd ezen a hétvégén. Továbbá lesz néhány újításunk, amik javíthatnak az autó teljesítményén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!