Alonso hivatalosan is szakított a McLarennel

Hockenheimring, Hockenheim, Germany Friday 20 July 2018. Fernando Alonso, McLaren, in his cockpit. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _2ST0087
Fotó: McLaren
Már nem nagykövete a McLaren Forma-1-es csapatának a kétszeres világbajnok Fernando Alonso.

A spanyol versenyző 2018 végén távozott a brit istállótól, ám az elmúlt évben még hivatalosan is szerződéses viszonyban állt a McLarennel az istálló „nagyköveteként”.

Ennek keretében tanácsokkal segítette a csapat versenyzőit és mérnökeit, sőt, a 2019-es autóval a Pirelli abroncsait is tesztelte.

Alonso emellett a McLaren színeiben megpróbált rajthoz állni az Indianapolis 500-on is, ám végül nem tudta kvalifikálni magát a versenyre.

Alonso nagyköveti szerződése a múlt év végén lejárt, a McLaren pedig nemrég megerősítette, 2020-ra nem újították meg azt. A brit istálló már tavaly is világossá tette, ha Alonso vissza is akarna térni az F1-be, nálunk nem találna helyet magának, hiszen a jövőjüket Carlos Sainzcal és Lando Norrisszal képzelik el.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!