Alonso: Ideje, hogy keményebben dolgozzunk és kevesebbet beszéljünk! - F1VILÁG.HU

Alonso: Ideje, hogy keményebben dolgozzunk és kevesebbet beszéljünk!

HIRDETÉS
Kiábrándítóan szerepelt a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon az Aston Martin Forma-1-es csapata, Fernando Alonso pedig azt mondja, eljött az ideje annak, hogy „keményebben dolgozzanak és kevesebbet beszéljenek”.
CIRCUIT GILLES-VILLENEUVE, CANADA - JUNE 08: Fernando Alonso, Aston Martin AMR24 during the Canadian GP at Circuit Gilles-Villeneuve on Saturday June 08, 2024 in Montreal, Canada. (Photo by Sam Bagnall / LAT Images)

Alonso már az időmérőn sem remekelt, a versenyt csak a 10. helyről kezdhette meg, ám képtelen volt feljebb lépni a mezőnyben, és végül csak a 11. pozícióban ért célba, pont nélkül zárta tehát a hétvégét. Csapattársa, Lance Stroll sem szerepelt jobban, ő a 66 körös futamot a 14. helyen fejezte be.

Fernando Alonso szerint eljött az ideje annak, hogy összekapják magukat, világos ugyanis, hogy mostanában nem tudtak előrébb jutni, Spanyolországban pedig egész hétvégén szenvedtek.

„Egy kicsit csalódott vagyok, mert nem szereztünk egyetlen pontot sem” — mondta a kétszeres világbajnok. „Meg is érdemeltük, hogy ne szerezzünk pontokat, mert nem volt meg a tempónk egész hétvégén. A versenyen rettentően nehéz volt. Amikor ennyit csúszkálsz a kanyarokban, a gumikat is kinyírod, szóval kettős problémáid vannak. Nincs meg a tempó, ráadásul nagyon degradálódnak is az abroncsok.”

„Szóval összességében egy nagyon hosszú versenyünk volt. Javulnunk kell.”

Alonso rámutatott, az AMR24-es versenyautó leszorítóerővel kapcsolatos problémái Ausztriában és Silverstone-ban is megnehezíthetik az életüket, ezért muszáj lesz bizonyítaniuk, hogy képesek tényleges előrelépéseket tenni.

„Frusztráló, de most már nem lehet mit csinálni, szóval rögtön Ausztrián kell gondolkodni, hogy mit is csinálhatunk másképp. De szerintem ott is fájdalmas lesz, mert olyasmi karakterisztikája van a pályának, mint a barcelonainak, hosszú kanyarok vannak. Újabb kemény hétvége vár ránk, akárcsak Silverstone-ban.”

„Nem lehetünk túlságosan frusztráltak. Ideje keményebben dolgozni, kevesebbet beszélni, és jobban teljesíteni. Ez az, amit tenni szeretnénk.”

A spanyol pilóta beszélt arról is, az autó fejlesztéseivel egyszerűen nem tudtak semmit elérni a pályán, ezen pedig változtatni kell.

„Sokat javítottunk az autón, de nem szállítottuk az eredményeket. Szóval most az is a lényeg, hogy bármit is vigyünk pályára, az azt hozza, amit várunk tőle, és elkezdjünk egyre jobbak és jobbak lenni. Szóval, ahogy mondtam, keményebben kell dolgoznunk, minden versenyen jobbnak kell lennünk, de anélkül, hogy túl sokat beszélnénk vagy ígérgetnénk.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy mit ronthatott el a csapat, amiért nem működnek az újítások, Alonso így felelt. „Én versenyző vagyok, nem technikus.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!