Alonso: Ideje sutba dobni az idei szezont

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso szerint ideje, hogy csapata, a McLaren sutba dobja az idei évet, és minden erejével a 2016-os idényre fókuszáljon.


A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso szerint ideje, hogy csapata, a McLaren sutba dobja az idei évet, és minden erejével a 2016-os idényre fókuszáljon.

Bár a spanyol tudja, a brit istálló új motorpartnerével, a Hondával együtt rengeteget fejlődött az év első felében, úgy érzi, mostantól kezdve már arra kell törekedniük, hogy jövőre jó formában állhassanak fel a rajtrácsra.

„A helyzetünket, illetve a teljesítményünket látva azt gondolom, okos döntés volna, ha a jövő évre fókuszálnánk mostantól” – mondta Alonso.

„Nincs semmi gondom azzal, hogy minden versenyt a bokszból kell megkezdenem, feltéve, ha folyamatosan javítani tudunk az autón. Ez a legfőbb prioritás most, hogy a jövő évi teljesítményre koncentráljunk.”

„Azt gondolom, lenyűgöző fejlődésen mentünk keresztül eddig, szóval az év második fele kérdőjel számunkra, de nagyon optimisták vagyunk.”

Alonso csapattársa, Jenson Button ezzel együtt úgy véli, azért nem kellene teljes egészében eldobni az idei évet.

„Nem írhatjuk le teljesen az idei szezont, hiszen nem lesznek szabályváltozások” – mondta a brit.

„Azért vagyunk itt, hogy fejlődjünk, hogy gyorsabbá tegyük az autót, és a tőlünk telhető legjobbat nyújtsuk a versenyeken.”

„Szóval a jövő év természetesen sokkal izgalmasabb lesz, és remélhetőleg az élen harcolhatunk már. De ahhoz, hogy fejlesszünk, továbbra is keményen kell nyomnunk, látnunk kell, mit tudunk elérni a versenyeken, hogy a fejlesztések jó irányba menjenek.”

„Nyilván több problémánk van, mint szeretnénk, de reméljük, ezeket meg tudjuk oldani, mert egyébként a tempónk meglehetősen jó.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!