„Alonso idén bajnok lett volna a Ferrarival!” – Briatore - F1VILÁG.HU

„Alonso idén bajnok lett volna a Ferrarival!” – Briatore

HIRDETÉS
Flavio Briatore szerint a Ferrari Forma-1-es csapata megnyerte volna az egyéni világbajnoki címet, ha Fernando Alonso ült volna autójukban.
Suzuka Circuit, Suzuka, Japan
Sunday 7 October 2018.
Fernando Alonso, McLaren, on the grid.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _1ST6211

Flavio Briatore szerint a Ferrari Forma-1-es csapata megnyerte volna az egyéni világbajnoki címet, ha Fernando Alonso ült volna autójukban.

Az olasz istálló idén ismét alulmaradt a Mercedesszel szemben – bár jól indult a szezon, egyéni- és csapathibák miatt az idény második felében a címvédő istálló valósággal átgázolt rajtuk.

A Ferrari így nemcsak a konstruktőri versenyben maradt alul ismét, hanem Sebastian Vettelnek sem sikerült legyűrnie Lewis Hamiltont az egyéni trófeáért folytatott küzdelemben.

Briatore azt mondja, Alonsóval győzött volna a Scuderia.

„A Ferrari idén megnyerte volna a vb-címet Fernandóval, ehhez kétség sem fér” – mondta az olasz szakember, aki korábban főnöke, majd menedzsere lett a kétszeres világbajnoknak.

„Idén a versenyző jelentette a különbséget a Ferrarinál. Ha Fernando olyan autót kap, amivel harmadik lehet, akkor harmadik lesz. Ha olyan autója van, amivel győzni lehet, akkor győz. És számtalanszor előrébb is végzett, mint amire egyébként az autó képes lett volna.”

Alonso az idei szezont követően elköszönt a Forma-1-től, habár nem zárta ki a visszatérés lehetőségét. Briatore is úgy véli, Alonso inkább csak szünetet tart.

„Szerintem Fernando most szabadságra megy. Meglátjuk, mi lesz. Négy rettentően frusztráló év van mögötte, miután a McLaren nevetséges teljesítményt nyújtott.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!