Alonso: Idén könnyebb dolgom lesz a Ferrarinál

Nagy reményekkel vág neki a 2011-es idénynek a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso. A spanyol versenyző a gárda új autója, az F150-es konstrukció pénteki prezentációján beszélt érzéseiről, valamint arról, hogy idén könnyebb dolga lesz az olasz csapat színeiben.


Nagy reményekkel vág neki a 2011-es idénynek a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso. A spanyol versenyző a gárda új autója, az F150-es konstrukció pénteki prezentációján beszélt érzéseiről, valamint arról, hogy idén könnyebb dolga lesz az olasz csapat színeiben.

A hagyományoknak megfelelően maranellói főhadiszállásán rántotta le a leplet 2011-es versenygépéről a Ferrari alakulata. A prezentáción természetesen a vezérkaron kívül jelen volt a két versenyző, Fernando Alonso és Felipe Massa is.

A csapat kétszeres világbajnoka elmondta, izgatottan várja az új szezont, hiszen úgy érzi, megfelelően összecsiszolódott az olasz istállóval az elmúlt év során.

„Nagyon motivált és izgatott vagyok. A 2010-es év hihetetlen volt számomra, első évemet töltöttem a Ferrarinál és egy csodálatos csapatra leltem, csodálatos környezetre, ahol igazi szenvedély uralkodik” – mondta a spanyol versenyző.

„A 2011-es idény pedig rendkívül fontos lesz, hiszen új kihívások és új szabályok várnak ránk. A versenyzőknek pedig alkalmazkodniuk kell vezetési stílusukkal, no és persze visszatér a KERS-rendszer is. Nehéz év vár ránk és sokat kell tanulnunk.”

Alonso hozzátette, hisznek abban, hogy képesek lesznek harcolni a győzelmekért és a világbajnoki címért, és elmondása szerint az ő dolga is könnyebb lesz 2011-ben, hiszen kellőképpen beilleszkedett az olasz csapatba.

„Az idei autó szerelőink, mérnökeink, valamint minden dolgozó munkájának gyümölcse, és fontos, hogy megfelelően felkészüljünk az új szezonra. Teljes mértékben elkötelezettnek kell lennünk, viszont készen állunk. Készen állunk a kihívásra.”

„Kétségtelen, hogy már sokkal jobban ismerem a csapatot. Már a szerelők nevét is kivétel nélkül tudom, ami tavaly nem volt elmondható, hiszen a 2010-es szezon eleje nem volt könnyű számomra. Most viszont már beilleszkedtem, sokkal kényelmesebben érzem itt magam, szóval véleményem szerint az autóhoz is könnyebben alkalmazkodom majd, és remélem, olyan erős lesz, mint amilyen gyönyörű.”

„Az emberen mindig van nyomás, ha a Ferrarinál versenyez. Nehéz év áll mögöttem és mindig fontos, hogy izgalommal várjuk a következő idényt. Eredményesen szeretném kezdeni az évet és meggyőződésem, hogy ezt sikerül is elérnünk az új autóval.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!