Alonso: Idén már nem lesznek kifogások! - F1VILÁG.HU

Alonso: Idén már nem lesznek kifogások!

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso meg van győződve arról, csapata, a McLaren nagyon erős teljesítménnyel rukkol majd elő a 2018-as szezon második felében.

A brit istálló a kiábrándító évek után szakított korábbi motorpartnerével, a Hondával, így idén már a Renault V6-os erőforrásaival vág neki az F1-es bajnokságnak.

Noha az előszezoni tesztek nem mentek zökkenőmentesen, a spanyol versenyző szerint okuk van az optimizmusra. Alonso azt mondja, idén már nem lesznek kifogások: teljesíteniük kell.

„Ez egy fontos idény számunkra, rengeteg minden változik a csapatnál, a leglényegesebb változás pedig az erőforrás. A nehéz évek után ideje néhány jó eredményt elérni!” – mondta a spanyol versenyző.

„Nehéz megmondani, hogyan állunk most pontosan, hiszen a téli tesztek mégiscsak tesztek, és az első pár versenyen kell felfedeznünk a dolgokat. De jó alapokkal rendelkezünk, egy jó autóval, amivel dolgozni tudunk. Majd meglátjuk.”

„Mindig magasak az elvárások, hiszen mi vagyunk a McLaren, és jobb eredményeket kell elérnünk azoknál, mint amiket tavaly elértünk, és ebben az idényben ezt meg kell tennünk.”

Arra a kérdésre, hogy elfogadna-e még kifogásokat idén a sikertelenségre, Alonso elárulta: „Nem, kétlem.”

„Azt megértem, ha nem vagyunk a Mercedes, vagy a Red Bull és a Ferrari szintjén most, tehát, ha nem mi vagyunk az élen. De pár verseny után, vagy az évad második felében oda kell érnünk, mert mi vagyunk a McLaren, és ott kell lennünk!”

„2012-ben sem voltunk ebben a csoportban, mégis vezettük a bajnokságot az utolsó versenyen – szóval meglátjuk, mi lesz idén.”

Hirdetés

Alonso hozzátette, meggyőződése, hogy versenyről versenyre jobbá válnak, és a szezon második felében már rendkívül jó formával rukkolnak elő.

„Ezen a hétvégén leszünk a leggyengébbek! Mi leszünk az a csapat, mely a legtöbbet fejlődik majd a többi csapathoz képest, mivel az új erőforrás integrálása időbe telik. A kasztnit már kifejlesztettük, és lesz jó néhány fejlesztésünk nagyon hamar, az első néhány futamon.”

„Amit itt látunk, az fontos lesz, igen, de egyre jobbak és jobbak leszünk. Arra számítok, hogy a szezon második felében egy nagyon erős McLarent látunk majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!