Friss hírek

Alonso: Idén nem érhetünk fel a Ferrari szintjére

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso nem számít arra, hogy az idei szezon során csapata, az Alpine képes lesz megközelíteni a Ferrarit – a spanyol azonban azt reméli, adott esetben sikerül meglepő fejlődést elérniük.

Alonso rendkívül csalódottan hagyta maga mögött Ausztráliát, az időmérőn ugyanis úgy érezte, a rajtelsőségért harcolhatott volna, ha a Q3-ban nem ütközik a falnak egy hidraulikai probléma miatt. Végül a versenyt csak a 17. helyen zárta, noha a tempó alapján szerinte akár a dobogóra is felállhatott volna.

Az Alpine csapata jelenleg csak az 5. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben, 82 ponttal lemaradva a listavezető Ferraritól. A csapat nemcsak a tabellán van jelentősen lemaradva az olaszoktól, értelemszerűen a tempó tekintetében is. Alonso pedig pontosan tudja, nem fognak felérni a Ferrari szintjére.

„Szerintem nehéz lesz felérni a Ferrari tempójához, mert nyilván jelenleg 8 tizeddel, vagy 1 másodperccel le vagyunk maradva, ha az első két versenyhétvége időmérős teljesítményét nézzük” – mondta a spanyol. „Túl optimisták lennénk, ha azt gondolnánk, hogy le tudjuk faragni ezt a hátrányt – de meglátjuk.”

Alonso ugyanakkor azt mondja, az benne van a pakliban, hogy sikerül nagy előrelépéseket tenniük az idény során.

„Tovább kell dolgoznunk, és még nagyon korai napokat élünk ezekkel az autókkal, szóval találhatunk nagyobb dolgokat annál, mint amilyenekre kezdetben gondoltunk, amikor a szélcsatornában teszteltünk. Szóval lehet, hogy óriási előrelépéseket teszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!