Friss hírek

Alonso: Indianapolis nagyobb lehetőség, mint Monaco

A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Fernando Alonso azt mondja, egy győzelemre esélyes autóval versenyezni az Indianapolis 500-on sokkal nagyobb lehetőség, mint a McLarennel rajthoz állni a Monacói Nagydíjon.

A spanyol versenyző nem áll rajthoz a monte-carlói futamon, miután megállapodás született arról, hogy elindul a május 28-i indianapolisi 500 mérföldes viadalon.

Bár Alonso pontosan tisztában van azzal, hogy a pálya karakterisztikájából adódóan Monacóban lehetne a legjobb esélye arra, hogy eredményes legyen a McLarennel, úgy érzi, sokkal nagyobb lehetőség az, hogy elindulhat Indianapolisban.

„A monacói kétségkívül az a verseny, melyre egész évben készültem, hiszen a csomagunk versenyképes lehet ott. Az, hogy ütközik az Indy 500-zal, emiatt igazán rossz hír, de összességében jóval többet nyerhetek, mint amennyit veszíthetek” – mondta a McLaren versenyzője.

„Monacóban, ha az ember a legjobb 5-ben, vagy legjobb 3-ban van, az már rendben van, egy élvezhető eredmény. De a nagy lehetőség, miszerint az ember megnyerhet egy legendás versenyt, sokkal nagyobb, mint bármelyik pozíció Monacóban.”

„Nem az a lényeg, hogy nem versenyzem Monacóban – hanem az, hogy ott leszek az Indy 500-on, ami igazán vonzó. Egyedülálló nap lesz ez a motorsport számára, hiszen a McLaren-Honda ugyanazon a napon áll rajthoz Monacóban és Indianapolisban is.”

Alonso azt mondja, a McLaren nélküle is jó eredményre lehet képes Monte-Carlo utcáin.

„Jól fognak szerepelni mindketten” – mondta csapattársáról, Stoffel Vandoorne-ról, valamint az őt helyettesítő Jenson Buttonról.

„Beszélnem kell Jensonnal, mert némi jutalékra azért igényt tartanék majd a monacói versenye után!”

„Jenson jól ismeri a csapatot és az autót – bármit is kap a keze közé, maximalizálni fogja a lehetőségeit. A pontszerzés igenis reális, és ha valaki képes rá, akkor az Jenson. Stoffel egyébként is a lehető legjobb helyzetbe hozza majd az autót, szóval remélhetőleg a csapat pontokat szerezhet.”

„Sok mindenen múlik, hiszen a monacói egy egyedülálló verseny, de szerintem rendben lesz, és az, hogy kihagyom a futamot, nem lesz jelentős hatással a csapatra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!