Friss hírek

Alonso is készen áll elhagyni a Forma-1-et

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso kijelentette, hogy nem kíván részt venni egy olyan bajnokságban, ahol a kiscsapatok dominálnak, és biztosan követni fogja csapatát, amennyiben nem sikerül egyezségre jutniuk a feleknek.

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso kijelentette, hogy nem kíván részt venni egy olyan bajnokságban, ahol a kiscsapatok dominálnak, és biztosan követni fogja csapatát, amennyiben nem sikerül egyezségre jutniuk a feleknek.

A csapatok péntekig kaptak haladékot arra, hogy beadják feltétel nélküli nevezésüket a jövő évre, máskülönben veszélybe kerülhet indulásuk a Forma-1-ben.

Bár az elmúlt napok a felek közti intenzív levélváltásról szóltak, és bár úgy tűnik, az álláspontok közelebb kerültek egymáshoz, továbbra sincs megállapodás a jövő évi szabályok ügyében, így a bizonytalanság csak fokozódik 24 órával a határidő előtt.

A hétvégi futamnak helyet adó Silverstone-ban természetesen mi más lehetett volna a téma a csütörtöki napon, mint a felek közti vita.

A riporterek szinte mindenkit erről faggattak a paddock-ban, köztük Alonsót is, aki elmondta, hogy bízik a helyzet mielőbbi megoldásában, de már most tudja, hogy bármi is történjék, követni fogja csapatát.

“Mindig optimista vagyok, és nagyon bízom abban, hogy a felek megoldást találnak a problémákra, azonban tudom, hogy ez egy nagyon nehéz időszak a Forma-1-ben, és készen kell állnunk a holnapra. Majd meglátjuk, mi fog történni, de bízom abban, hogy jó híreket hallunk” – mondta Alonso.

Igazából több variáció is lehetséges: a csapatok vagy megegyeznek az irányító testülettel, és minden marad a régiben, vagyis egy jobb kormányzás mellett még szebb jövő elé néz a Forma-1, vagy megalakítják saját szériájukat – amire egyre kisebb az esély –, vagy pedig egy másik szériában folytatják a versenyzést.

Alonso ahogy azt már mondta is, bízik a legjobbakban, és a helyzet megoldásában, ám hozzátette, hogy személy szerint nem tartana vonzónak egy olyan bajnokságot, ahol a kiscsapatok dominálnak, és ahol nincs igazi kihívás.

“Számomra legalábbis egyáltalán nem lenne vonzó az új Forma-1, a kiscsapatokkal, és a nulla versenyzőkkel” – mondta a spanyol pilóta. “A világ legjobb csapataival, a maximális technológiával akarunk versenyezni, és a legjobb versenyzőkkel akarjuk összemérni tudásunkat, hiszen pontosan erről szól a versenyzés és a Forma-1.”

Alonso azt is hozzátette, hogy esze ágában sincs visszavonulni, ha netán el kell hagyni az F1-et, hiszen minden esélye megvan arra, hogy a gyártók távozásával továbbra is a világ legjobb szériájában versenyezzen.

“Nem fogok visszavonulni, egy másik bajnokságban fogok versenyezni” – mondta. “Ha nem lesz új bajnokság (rivális széria), akkor sem fogok csatlakozni az új F1-hez, ahol a kiscsapatok versenyeznek. Azért mert számomra ez nem technológia, ez már nem Forma-1, nem az a széria, amit 60 éve szeretünk.”

“Vannak más bajnokságok és bízom abban, hogy én is megtalálom a számomra legvonzóbbat a Forma-1-en kívül. Még ha Európán kívül is kell mennem, versenyezni fogok. Még csak 27 éves vagyok” – tette hozzá Alonso, aki nem győzte hangsúlyozni, hogy elsődlegesen azt szerezné, ha minden maradna a “régiben”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!