Alonso is meglepődött a Ferrari teljesítményén - F1VILÁG.HU

Alonso is meglepődött a Ferrari teljesítményén

HIRDETÉS

A Renault spanyol pilótája, Fernando Alonso elárulta, maga is meglepődött azon, hogy a Ferrari milyen gyengén kezdte az idei évet, és három verseny után még mindig pont nélkül áll a bajnokságban.

A Renault spanyol pilótája, Fernando Alonso elárulta, maga is meglepődött azon, hogy a Ferrari milyen gyengén kezdte az idei évet, és három verseny után még mindig pont nélkül áll a bajnokságban.

Az olasz gárda 1981 óta nem kezdett ennyire rosszul a Forma-1-ben, és ha a hétvégi Bahreini Nagydíjon sem végez az első nyolcban, történelmet ír, ugyanis még soha nem fordult elő, hogy egyetlen pontot sem szerzett volna az első négy versenyen.

Alonso azonban úgy gondolja, hogy hozzájuk hasonlóan, a Ferrari is feltámad a szezon hátralévő részében, és hamarosan megkezdi a pontszerzést, sőt mi több, ha jól alakulnak a dolgok, akár még a bajnoki címért is harcba szállhat az idei szezonban.

“Úgy gondolom, mindnyájan azt várjuk, hogy a Ferrari jól szerepeljen minden évben a Forma-1-ben” – mondta a kétszeres világbajnok a riportereknek Bahreinben.

“Mikor megkezdjük a bajnokságot Ausztráliában, és megkérdezik, hogy kit tartasz a favoritnak, általában a Ferrarit mondod, mert az elmúlt tíz évben mindig ott volt az élen. Azonban az idei évben egy kicsit más az erősorrend a Forma-1-ben.”

“Az új szabályok miatt összekeveredett a mezőny, így majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Szerintem a Ferrari egy erős csapat, ahogy a McLaren és a Renault is az, így mindnyájan vissza fogunk térni az élre. Biztos vagyok abban, hogy az élcsapatok, mint a Ferrari, jól fognak szerepelni a későbbiekben.”

Bár a csapat előzetesében még optimistán nyilatkozott, Alonso a riportereknek már jóval visszafogottabban beszélt csapata és saját esélyeiről.

A spanyol pilóta attól tart, hogy a múlt heti futamon bemutatott új fenéklemezükkel és átmeneti diffúzorukkal ellőtték a puskaport, és a következő versenyeken nem lesznek olyan nagy fejlesztéseik, mint riválisaiknak.

“Azt gondolom, hogy egyelőre még nincsenek elérhető távolságban a győzelmek, és a dobogós helyezések” – mondta. “Természetesen sikerült előrelépést elérnünk, aminek nagyon örülünk, de tisztában vagyunk azzal, hogy ez még kevés ahhoz, hogy harcba szállhassunk az élmezőnnyel.”

“Attól tartok, hogy nem lesz elég újításunk a következő futamokon. Megpróbáltuk a lehető legkorábban bemutatni új aerodinamikai csomagunkat, amit végül már Kínában pályára is vittünk. Viszont azzal, hogy előrébb hoztuk a csomag bemutatását, félő, hogy nem lesz semmink a következő néhány versenyen.”

Hirdetés

“Barcelonában a legtöbb csapat bemutatja komolyabb javítócsomagját, és mi is azon vagyunk, hogy néhány új elem bekerülhessen az autóba, azonban több futamra van szükségünk ahhoz, hogy megfelelően továbbfejlesszük az autót” – tette hozzá Alonso, aki négy pontjával a bajnokság nyolcadik helyén áll.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!