Alonso ismét megkavarhatja a versenyzői piacot - F1VILÁG.HU

Alonso ismét megkavarhatja a versenyzői piacot

HIRDETÉS

A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso elmondta, hogy a szeptemberben megrendezésre kerülő Olasz Nagydíj előtt biztosan nem hoz döntést jövőjéről, ami komoly kihatással lehet a versenyzői piacra.

A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso elmondta, hogy a szeptemberben megrendezésre kerülő Olasz Nagydíj előtt biztosan nem hoz döntést jövőjéről, ami komoly kihatással lehet a versenyzői piacra.

Mint az ismeretes, Alonso szó nélkül elhagyhatja csapatát az év végén, ha a Renault a harmadik helynél hátrébb végez a konstruktőrök versenyében, amire igen nagy az esély.

Mivel egy hatalmas tehetséggel megáldott versenyzőről van szó, a csapatok vélhetően addig nem szívesen véglegesítik jövő évi felállásukat, míg az egykori bajnok el nem dönti, hol szeretné folytatni pályafutását.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Honda mindent megtesz annak érdekében, hogy Alonsót magához csábítsa, míg a Red Bull Racing is keresi a szezon végén visszavonuló David Coulthard helyettesét.

Eközben egyre többen beszélnek arról, hogy a spanyol versenyző a Ferrarinál folytatja karrierjét, ám maga az érintett egyelőre nem szeretne foglalkozni jövőjével, ugyanis jelenlegi feladataira akar koncentrálni.

“Úgy gondolom, hogy majd csak a nyári időszak után döntök jövőmről, mikor véget ér egy periódus: a nyári szünet, a belga és az olasz futam” – mondta Alonso.

“Ezek mind nagyon fontos versenyek, hiszen mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy meglegyen a konstruktőri negyedik hely. Csak azután kezdek el gondolkodni azon, mik a lehetőségem a jövő évre nézve.”

A Honda Racing csapatvezetője, Ross Brawn a hétvégi futamnak is helyet adó Silverstone-ban ismét egyértelművé tette, hogy szívesen látná Alonsót a japán gárdánál, ha a spanyolnak nem sikerülne szerződést kötnie a Ferrarival.

“Nem teljesen világos számomra a Ferrari helyzete. Felipe Massának a 2010-es szezon végéig érvényes szerződése van az olaszokkal, és nagyon jó munkát végez, így nem látok okot arra, hogy a csapat megváljon tőle” – magyarázta a brit szakember, aki korábban a Ferrari technikai vezetőjeként tevékenykedett.

“Ha Kimi fel nem kel egy reggelen, és nem mondja azt, hogy befejezem, akkor nem hiszem, hogy a csapat változtatna jelenlegi felállásán.”

Hirdetés

Mikor arról kérdezték, tárgyalásban áll-e a Hondával, Alonso a következőket válaszolta: “Nem. Jelenleg senkivel nem állok kapcsolatban, egyik csapattal sem tárgyalok.”

A Renault jelenleg csak a bajnokság hetedik helyén áll, és Alonso bevallotta, a francia gárda jövőbeli teljesítménye is nagyban közre fog játszani döntésében, ugyanis az komolyan befolyásolhatja a csapat 2009-es költségvetését.

“Minél előbb meg kell kezdenünk a munkát a jövő évi autón, azonban az idei bajnokság is nagyon fontos a csapat számára” – mondta Alonso. “Nem mindegy, hogy a hetedik, vagy a negyedik helyen végzel a bajnokságban. Jelenleg a hetedik helyen állunk, de célunk a negyedik pozíció, ami szerintünk elérhető.”

“A bajnoki helyezések komoly befolyással vannak a jövő évi költségvetésre és szinte mindenre, így a továbbiakban párhuzamosan kell dolgoznunk az R28-as és az R29-es modellen, mert csak így lesz esélyünk a fejlődésre” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!