Alonso ismét megmondta a frankót

Fernando Alonso elmondta, hogy véleménye szerint csökkenteni tudja a különbséget közte és az élen állók között a szezon hátralévő részében, és 50-50 százalék az esélye a végső győzelemre, azaz vagy megnyeri, vagy elbukja a bajnoki címet 2010-ben.


Fernando Alonso elmondta, hogy véleménye szerint csökkenteni tudja a különbséget közte és az élen állók között a szezon hátralévő részében, és 50-50 százalék az esélye a végső győzelemre, azaz vagy megnyeri, vagy elbukja a bajnoki címet 2010-ben.

„Mindössze két normális versenyre volt szükségünk ahhoz, hogy ismét visszatérjük a bajnoki címért vívott küzdelembe” – olvasható a spanyol pilóta holtszezonban adott nyilatkozatában, amiben nem meglepő módon semmi újdonságot nem mondott.

„Való igaz, hogy még lemaradásban vagyunk a tabellán, és mindig jobb elöl lenni, azonban meg vagyok győződve arról, hogy a végső hajrában, amit én az utolsó két-három versenyre teszek, sokkal közelebb leszünk az élbolyhoz, mint most vagyunk.”

„Az a fontos, hogy higgadtak, koncentráltak maradjunk, és jól végezzük a munkánkat. Nehéz megmondani, ki a legkeményebb ellenfelem: szinte mindannyian egyformán állunk, így azonos szintről indulunk.”

„Talán Hamilton, Button és jómagam, akik már nyertek bajnokságot, higgadtabban vághatunk neki a hajrának, hiszen már megtapasztaltuk ezt egyszer. Hogy százalékban mennyi az esélyem a végső győzelemre? Azt kell mondjam, hogy 50 százalék.”

Jelenleg, hét futammal a szezon vége előtt Mark Webber (Red Bull) vezeti a bajnokságot, míg az ötödik helyen álló Alonso mindössze csak húsz ponttal van lemaradva az ausztráltól, azaz akár egy futam alatt teljesen megváltozhat a tabella állása, főleg az idei pontrendszernek köszönhetően, melyben huszonöt pont jár egy győzelemért.

A Ferrari az utolsó két versenyen mindenkinél több pontot szerzett, melynek köszönhetően közelebb került ellenfeleihez a konstruktőrök versenyében. Alonso úgy érzi, hogy újításaik hozták azt, amit vártak tőlük, és ismét jó úton haladnak.

„Néhány szerencsétlen futam után, ami bizonyos okok miatt nem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna, most visszatértünk a helyes útra” – folytatta a kétszeres világbajnok.

„Az autó sokkal jobb, ami még optimistábbá tesz, és látom azt, hogy az egész csapatra jó hatással van, hiszen mindenkinek nagyobb lett az önbizalma.”

„A következő versenynek helyet adó Spában még több újítás kerül az autóba, és remélhetőleg ez tovább fogja segíteni a fejlődésünket. Azonban tisztában vagyunk azzal, hogy a többiek sem tétlenkednek, így tudjuk, hogy jobbnak kell lennünk náluk, és gyorsabban kell fejlesztenünk, mint ahogy ők fejlesztenek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!