Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

Alonso: Izgalmas időmérő vár ránk

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Alonso: Izgalmas időmérő vár ránk

Elégedetten nyilatkozott a Ferrari pénteki programjáról a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.


Elégedetten nyilatkozott a Ferrari pénteki programjáról a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

Habár a spanyol versenyzőt az első szabadedzésen műszaki hiba hátráltatta, délután problémamentesen körözhetett, és úgy érzi, jó irányba indultak el beállítások tekintetében.

„Délelőtt majdnem az egész szabadedzést elbuktam egy motorhiba miatt, de szerencsére délután sikerült behozni a lemaradást, hiszen probléma nélkül körözhettem” – magyarázta a spanyol, aki a harmadik pozícióban zárta a második tréninget.

„A legfontosabb feladat ma a pálya feltérképezése volt. A pályafeltételek miatt amúgy sem gondolom, hogy sokat veszítettem volna a többiekhez képest. Az első benyomások pozitívak: úgy tűnik, az autó jól viselkedik, és remélhetőleg ezen az úton folytathatjuk tovább.”

A kétszeres világelső hozzátette, tetszik neki a vadonatúj indiai aszfaltcsík, ami azonban komoly kihívást jelenthet majd a hétvége további részében, hiszen az aszfalt rendkívül csúszós.

„A pálya tetszik, még ha nagyon piszkos is, és ha csak egy kicsit is lecsúszol az ideális ívről, olyan, mintha jégen vezetnél. Ez problémákat okozhat majd az előzések során vasárnap, de akkorra talán a helyzet valamelyest javulni fog.”

„Az különösen jó, hogy a pálya nagyon széles bizonyos kanyarokban, és szerintem ez hozzátesz majd valamit a látványhoz, hiszen azt jelentheti, hogy más íveken autózhatunk, és úgy gondolom, még az időmérő is igencsak izgalmas lehet, ha figyelembe vesszük a magas átlagsebességet, különösen az utolsó szektorban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Alonso: Izgalmas időmérő vár ránk
Az imolai F1-es időmérő végeredménye
Albon: Tegyenek kavicságyat a kanyarokba, és minden meg lesz oldva!
Ricciardo: Már elnézést kértem Verstappentől
A mongol kormány azt szeretné, ha az FIA megbüntetné Verstappent
Gasly: Életem legjobb időmérője volt!