Alonso: Jelentős fejlesztésekre lesz szüksége az Aston Martinnak - F1VILÁG.HU

Alonso: Jelentős fejlesztésekre lesz szüksége az Aston Martinnak

HIRDETÉS
Jelentős fejlesztésekre lesz szüksége az Aston Martin Forma-1-es csapatának ahhoz, hogy fordítani tudjon jelenlegi formáján, addig azonban a lehető legtöbbet ki kell hozniuk lehetőségeikből — mondta a kiábrándítóan alakult Monacói Nagydíjat követően Fernando Alonso.
Fernando Alonso (Aston Martin) followed by Max Verstappen (Red Bull)

Az Aston Martin számos újítással érkezett meg a bő két héttel ezelőtti Emilia-Romagna Nagydíjra, ott azonban a csapat nem tudott jó eredményeket elérni, Fernando Alonso végül csak a 19. helyen ért célba. Az istálló becsületét Lance Stroll mentette meg, aki a két pontot érő 9. pozícióban ért célba.

Az Aston Martinnál abban bíztak, Monte-Carlóban javul a helyzet — tették ezt joggal, hiszen egy évvel ezelőtt Alonso remek teljesítményt nyújtva a 2. helyen ért célba az utcai versenypályán. Ezúttal azonban az Aston Martin nem tudott villantani, egyik pilótának sem jött össze a pontszerzés.

A kétszeres világbajnok a verseny után arról beszélt, az elmúlt időszak nehéz versenyeit arra kell felhasználniuk, hogy a lehető legtöbb tudást magukba szívják azzal kapcsolatban, mi is a baj pontosan versenyautójukkal.

„Ezek a hétvégén döntő fontosságúak abban, hogy megértsük a gyengeségeinket, az autónkat, és fejlődjünk” — mondta Alonso a spanyol DAZN televíziónak. „Rengeteget tanulunk, és előre tekintünk az év hátralévő részére, 2025-re és 2026-ra. Ez a két verseny nagy ébresztő volt a csapat számára, és igazán a javunkra válik majd.”

„Monacóban megpróbáltunk mindent, amit kellett, hogy szerezzünk pár pontot. Eleve nehéznek ígérkezett, szóval Lance-szel [Stroll] megpróbáltuk azt, hogy kiállunk még egyszer, hogy friss gumikkal támadhassa [Pierre] Gaslyt, de az sem működött. Egy újabb olyan hétvégén vagyunk túl, ahol szerintem balszerencsések voltunk. Az autó pedig nem volt elég jó a pontszerzéshez.”

„Nem azt mondom, hogy elszalasztottuk az aranylehetőséget, de amikor kemény gumikkal ugrasz neki, hogy elnyújtsd az első etapodat, majd hirtelen jön egy piros zászló, és a verseny végéig fel kell tenned a közepes keverékű abroncsokat, az majdhogynem öngyilkosság, hiszen 78 körig kell, hogy kitartsanak. Én erre törekedtem. Kibírták, de nagyon lassú tempónál.”

„És aztán balszerencsénk volt azért is, mert Lance a baleset után az 1 pontot érő 10. helyen volt, de aztán újrapozícionálták az autókat, és úgy folytattuk tovább. Voltak nagyon szerencsés versenyzők, mert a közepes keverékkel indultak, és fel tudták tenni a kemény keveréket, viszont olyan sok pontot nem is veszítettünk…”

Alonso hozzátette, az Aston Martinnak „jelentős fejlesztésekre” lesz szüksége ahhoz, hogy fordítani tudjon helyzetén.

„Tavaly olyan pályákon jártunk sorozatban, melyek kedveztek az autónknak. Monacóban a 2. helyen végeztünk, Kanadában szintén, és nagyon erős volt a tempónk. Idén más érzésekkel vágtunk neki a szezonnak, és Imola illetve Monaco után vannak kétségeink, nem voltunk ugyanis gyorsak.”

Hirdetés

„Változtatnunk kell ezen a trenden. Beletelik pár versenybe, mire szerintem be tudunk vezetni jelentős fejlesztéseket az autóhoz, de addig mindent bele kell adnunk, és javítanunk kell a pályán, hogy jobb eredményeket érjünk el. Jönnek jobb és rosszabb napok, de össze kell tartanunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!