Friss hírek

Alonso: Jó érzés volt a Ferrarik előtt végezni

A 8. helyen zárta a Forma-1-es Francia Nagydíjat az Alpine Forma-1-es csapatának kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki úgy érzi, a gumigyilkos pályákon van esélyük a Ferrari legyőzésére is.

A maranellóiak a bajnokság 3. helyéért vannak nagy csatában a McLarennel, Le Castellet-ben azonban a biztató időmérő után kiábrándítóan szerepeltek a versenyen: sem Carlos Sainz, sem Charles Leclerc nem szerzett pontot, miközben Alonso mindkettejük előtt tudott végezni.

„Az időmérőn 4 tizeddel, vagy fél másodperccel gyorsabbak. De aztán a versenyen – bizonyos pályákon – nagyon keményen bánnak a gumikkal. Például Portimaóban, vagy itt, Franciaországban. Így esélyünk van arra, hogy harcoljunk velük, ami mindig jó” – mondta a kétszeres világbajnok.

„De láthattuk, hogy az utcai pályákon nagy segítség nekik az, hogy ennyi energiát tudnak átvinni a gumikba. Láthattuk Leclerc pole-ját Monacóban és Bakuban. De néhány pályán ez hátrány, ebből pedig profitálhatunk. Viszont még dolgoznunk kell azon, hogy jobban megértsük ezt a gumit.”

Alonso azt mondja, örül annak, hogy volt csapata autói előtt zárt hétvégén, a lényeg azonban az, hogy újra értékes pontokat gyűjtött.

„Jó érzés volt a Ferrari előtt célba érni, de végső soron nem számít, ki van előtted, próbálsz pontokat szerezni. A 9. helyről rajtolva a 8. helyen végeztünk, bezsebeltünk 4 pontot, ez pedig jó teljesítmény.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!