Friss hírek

Alonso: Jobb tempóra lesz szükségünk Daytonában

Pozitívan nyilatkozott első daytona-i tesztje után a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso, azt azonban elismerte, gyorsulniuk kell még.

A spanyol pilóta január végén rajthoz áll a legendás daytonai 24 órás megmérettetésen, múlt hétvégén pedig először tesztelhetett a pályán a United Autosports versenygépével.

Alonso a 8 edzésen összesen 64 kört tett meg, legjobb ideje pedig 1 perc 37,515 másodperc lett. A spanyol 1,7 másodperccel maradt el a volt F1-es versenyző, Felipe Nasr legjobbjától, aki 1 perc 35,806 másodperccel lett a legjobb.

A spanyol versenyző és csapata végül a 12. helyen zárt

„Pozitív teszt volt, de gyorsulnunk kell még” – mondta Alonso.

„De nagyszerű élmény volt először vezetni Daytonában. Sokkal felkészültebbnek érzem magam a kompromisszumok tekintetében, amiket azért kell megkötnöm, mert megosztom az autót másokkal.”

Alonso ugyanis Lando Norrisszal és Phil Hansonnal osztozik a Ligier LMP2-es autóján.

„Jó volt együtt dolgozni Landóval, Phillel és a csapattal. És arra is rájöttem, hogy nem jelent nagy különbséget az, hogy éjszaka vezetünk, mert a pálya remekül be van világítva. És ugye a Forma-1-ben is van néhány éjszakai verseny. Nem volt semmiféle problémám vele, mint ahogy a forgalommal sem.”

„Kedvesen üdvözöltek az amerikai rajongók, és alig várom, hogy még többet lássak belőlük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!