Friss hírek

Alonso: Jobb vagyok, mint a mezőny többi bajnoka!

Győzelmi és világbajnoki reményekkel tér vissza a Forma-1-be Fernando Alonso. A spanyol versenyző eltökélt, azt mondja, jobb versenyzőnek tartja magát a mezőny többi tagjánál, azt ugyanakkor elismeri, nagyon komoly ellenfelei lesznek a versenypályán.

A kétszeres világbajnok az Alpine csapatával áll rajthoz a száguldó cirkuszban, az előttünk álló idénytől viszont még nem vár győzelmeket.

Alonso azt mondja, ettől függetlenül nagyon fontos lesz, hogy keményen dolgozzon csapatával 2021-ben, hiszen jövőre már szeretnék kihasználni az új szabályok adta lehetőségeket, és a világbajnoki címért szeretne harcba szállni.

Hirdetés
 

„Azzal a céllal térek vissza a Forma-1-be, hogy győzzek4 Nyilvánvalóan az a célom, hogy a győzelmekért, és remélhetőleg világbajnoki címekért harcoljak” – mondta Alonso a BBC-nek.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy ez idén nem lesz lehetséges, mert a szabályok – bár változtak egy kicsit – alapvetően ugyanazok maradtak, mint az elmúlt években. Szóval nem hiszem, hogy csodákat látunk majd.”

„2022-ben viszont lehetőség kínálkozhat, a szabályváltozások összekuszálhatják a mezőnyt, és mi szeretnénk azok lenni, akik mindenkit meglepnek majd. Ehhez viszont keményen kell dolgoznunk idén.”

Miközben idén bemutatkozik a Forma-1-ben a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fia, Mick, még mindig a mezőny tagjai közt tudhatjuk Kimi Räikkönent, Sebastian Vettelt, illetve Lewis Hamiltont. Alonso azt mondja, ez mindenképpen remek hír a sportág rajongói – illetve a versenyzők számára is.

„Nagyszerű dolog ez, várom már. Van néhány fiatal tehetség, akik nagyszerű teljesítményt mutattak az alsóbb kategóriákban, miközben itt vannak még a mezőnyben a bajnokok, Lewis, Sebastian, Kimi. Illetve Verstappen, aki a fiatal generációt képviseli, aki már évek óta igazán magas szinten versenyez.”

„Azt gondolom, egy nagyon erős mezőny áll össze idén, és kihívást jelent majd legyőzni mindenkit a versenypályán.”

Arra a kérdésre, hogy ugyanolyan jónak tartja-e még magát, mint az általa felsorolt riválisok, Alonso határozottan így felelt: „Én jobb vagyok!”

Alonso egyébként még februárban kerékpározás közben balesetet szenvedett, állkapcsát pedig meg is kellett operálni. A 39 esztendős versenyző azt mondja, teljesen felépült már, ugyanakkor elismerte: ő is aggódott, amikor megtörtént a baj.

„Szerencsés voltam. Elárulhatom, hogy aggódtam, amikor megtörtént a baleset, hiszen a tavalyi és második felében az idei szezonra vártam, nyilván készültem, azán jött a csapatbemutató, az első teszt… És aztán hirtelen az ember a kórházban találja magát egy kerékpárbaleset után. Aggódtam, amíg nem tudtam, meddig fog tartani a felépülésem, de szerencsére az orvosok első válasza az volt, hogy 7-10 nap múlva már készen fogok állni.”

„Egy hétig otthon kellett maradnom, nem sokat mozoghattam, de utána már teljesen rendben voltam, szóval semmiféle hatással nem lesz a szezonomra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!