Alonso: Jobban fogok támadni, mint bármelyik másik hétvégén! - F1VILÁG.HU

Alonso: Jobban fogok támadni, mint bármelyik másik hétvégén!

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt mondja, hazudna, ha azt mondaná, nem úgy érkezett meg Monacóba, hogy arra gondol, megnyerheti a versenyt vasárnap.

A spanyol versenyző alaposan odatette magát a 2023-as szezon első futamain, hiszen öt versenyen négy dobogós eredményt is szerzett, és a Red Bull versenyzőinek legfőbb kihívója volt mostanáig. Az Aston Martinnál pedig azt remélik, az idény egyik fénypontjának számító Monacói Nagydíjon lesz esélyük arra, hogy egy kicsit jobban megszorongassák Max Verstappent és Sergio Perezt.

Monte-Carlóban ráadásul az időjárás is okozhat még meglepetéseket, Alonso pedig azt mondja, számára teljesen mindegy, hogy esik-e, vagy sem, megpróbál mindent kihozni magából és autójából. A kétszeres világbajnok azt mondja, továbbra is a Red Bull a favorit, de megróbálja jobban odatenni magát, mint eddig.

 

„Nem gondoljuk azt, hogy mi vagyunk a legerősebbek Monacóban. Azt sem gondolom, hogy olyan óriási esélyünk lesz Bakuhoz mérten, ami szintén egy utcai pálya, akárcsak a miami” – mondta a kétszeres világbajnok. „A Ferrari kiemelkedő volt Bakuban – újabb nagyszerű hétvégét látunk tőlük.”

„Ha viszont azt mondanám, hogy nem úgy érkeztem meg ide, hogy arra gondolok, megnyerhetem a versenyt, hazudnék. Mivel ez egy egyszeri lehetőség. Ismerjük Monacót, Szingapúrt… Specifikus versenypályák, ahol a szabadedzéseken kell önbizalmat szerezni, egyre közelebb és közelebb kerülni a falakhoz. És igen, jobban fogok támadni, mint bármelyik másik hétvégén.”

Alonso szerint nem kérdés, hogy a Red Bull a hétvége favoritja, ám az osztrák istállónak is lehet balszerencséje.

„Azt gondolom, jobb formában vannak, mint bárki más. Jobb munkát végeztek, dominálják a szezont, és meg is érdemlik. Számunkra pedig egyszerűen csak egy ajándék, amit jelen pillanatban el tudunk érni Nem számítottunk arra, hogy ilyen helyzetben leszünk, szóval élvezünk minden egyes hétvégék. De igen, van néhány hétvége – mint ez a mostani –, amikor az ember úgy érkezik meg, hogy arra gondol, megpróbál nyerni.”

„Persze lehet, hogy ez lesz a legrosszabb hétvégénk, és pontot sem szerzünk. Soha nem tudhatjuk. Ez egy nagyon specifikus pálya. De itt van ez az egyszeri lehetőség, amit megpróbálsz maximalizálni. És láthattuk, hogy Maxnak váltógondja volt Szaúd-Arábiában a Q2-ben, Checo autójával pedig Ausztráliában voltak problémák a szabadedzéseken és az időmérőn. Ha tehát ilyesmi történik most vasárnap, akkor automatikusan jelentősen lecsökken a hátrányunk, és elkezd a dolog érdekesebbé válni. Hosszú a bajnokság, nem fogjuk feladni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!