Alonso jobban tenné, ha elhagyná a McLarent - F1VILÁG.HU

Alonso jobban tenné, ha elhagyná a McLarent

HIRDETÉS

Az egykori Forma-1-es versenyző, John Watson szerint Fernando Alonso okosan tenné, ha már az idei év végén elhagyná jelenlegi munkaadóját, a bajnokság élén álló McLaren versenyistállót és egy másik gárdánál keresne állást.

Az egykori Forma-1-es versenyző, John Watson szerint Fernando Alonso okosan tenné, ha már az idei év végén elhagyná jelenlegi munkaadóját, a bajnokság élén álló McLaren versenyistállót és egy másik gárdánál keresne állást.

Alonso kapcsolata csapattársával az augusztus eleji Magyar Nagydíjon érte el mélypontját, mikor Hamilton fittyet hányva a csapatvezetés utasítására, nem engedte el maga mellett a kétszeres világbajnokot az időmérő edzés utolsó etapjában. A spanyol versenyző ezután mintegy visszavágásként szándékosan feltartotta csapattársát a boxban, ami miatt Lewis már nem tudta megkezdeni utolsó gyorskörét és lecsúszott a pole pozícióról, melyet Alonso büntetésével később visszakapott.

A történtek után azonnal szárnyra kaptak a hírek, melyek szerint Alonso akár már az idei év végén elhagyhatja csapatát, jóllehet három éves szerződés köti a McLarenhez. Az egykori Forma-1-es versenyző, John Watson teljes mértékben támogatja az ötletet, és azt tanácsolja Alonsónak, azonnal hagyja el csapatát, amíg nem lesz késő.

“Alonsót szerződése még további két évig a McLarenhez köti, de arra is gondolnia kell, hogy Lewis ennél már csak jobb lehet” – mondta az ötszörös futamgyőztes Watson a PA Sportnak adott nyilatkozatában. “Ha teheti, akkor mindenképpen távozzon, ez a legjobb megoldás számára. A McLarennek is ez lenne a legjobb. Senki nem szeretné, ha az elmeháborodottak vennék kezükbe az elmegyógyintézet irányítását, és ez történt Magyarországon. Ezt pedig nem szabad megengednie a csapatnak.”

Watson továbbá azt is elmondta, véleménye szerint Alonso egy kis előnyben lesz a szezon utolsó öt versenyén Hamiltonnal szemben, ugyanis a brit újonc egyáltalán nem ismeri az utolsó három futamnak helyet adó pályákat.

“Úgy gondolom, hogy a következő két verseny, Monza és Spa kritikus lesz. Lewis ismeri mindkét pályát, versenyzett már ezeken a helyeken, így egyáltalán nem lesz hátrányban csapattársával szemben. Az utolsó három futam, Kína, Japán, és Brazília, Alonsónak kedvez, és tudja, mi kell ahhoz, hogy megnyerje ezeket a versenyeket”- magyarázta az egykori pilóta.

Igen ám, de Hamilton korábban Kanadában és Amerikában sem versenyzett, mégis magabiztos győzelmet aratott mindkét helyszínen.

“Még soha nem találkoztam olyan versenyzővel, mint amilyen Lewis. Ott volt Senna, ott volt Prost, és ott volt Michael Schumacher, de amit Lewis véghezvitt az idei évben, az felülmúlja őket” – folytatta. “Lewis páratlan teljesítményt nyújtott az idei évben, hatalmas nyomás alatt tartotta Alonsót, aki joggal érezheti úgy magát, mint az autóján egyes rajtszámot viselő második számú versenyző.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!