Alonso: Jól döntöttem, hogy kihagyom az első tesztet

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso meg van győződve arról, kifizetődő lesz számára, hogy nem lesz jelen az előszezon első kollektív tesztjén Jerezben.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso meg van győződve arról, kifizetődő lesz számára, hogy nem lesz jelen az előszezon első kollektív tesztjén Jerezben.

A Forma-1 csapatai jövő héten gurulnak pályára először: négy napot töltenek el Dél-Spanyolországban, Alonso azonban nem gurul még pályára csapata ma bemutatott új autójával. Az első három napon Felipe Massa, míg a zárónapon a tesztpilóta, Pedro de la Rosa lesz szolgálatban.

Alonso elmondta, biztos abban, hogy jól döntött, amikor úgy határozott, hogy nem utazik el Jerezbe annak érdekében, hogy a fizikai felkészülésre összpontosíthasson.

„Nagy érdeklődéssel figyelem majd a tesztet, és minden információt alaposan átnézek majd” – mondta a spanyol.

„A következő néhány hétben arra összpontosítok, hogy jól felkészüljek a bajnokságra. Mozgalmasan telt a csapatnál a december és a január, és egészen egy héttel ezelőttig aktívan tevékenykedtünk.”

„Szóval jó, hogy visszalépek és felkészülök egy kicsit, így 100 százalékos állapotban leszek Ausztráliától Brazíliáig. Szerencsések vagyunk, hiszen csapatunknál óriási bizalom uralkodik. Teljes mértékben megbízunk egymásban.”

Alonso következetes teljesítményének hála tavaly egészen az utolsó futamig harcban volt a világbajnoki címért, ám végül riválisa, Sebastian Vettel 3 ponttal elhódította előle a bajnoki címet. A Ferrari versenyzője szerint idén másképp alakulnak a dolgok.

„Szerintem nagyon nehéz lesz megismételni azt, amit tavaly láttunk – tehát hét versenyen hét különböző győztest. Az egy kivételes alkalom volt. Az új szabályokkal az F1 teljesen más volt. A bajnokság második felében a dolgok leülepedtek, az élcsapatok pedig kiemelkedtek.”

„Úgy vélem, lesz két-három csapat, mely megnyeri az összes versenyt idén, nekünk pedig az egyiknek kell lennünk közülük.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!