Alonso: Jól felkészültem a hajrára

Eddig négy alkalommal állhatott dobogóra Szingapúrban a Ferrari világbajnok versenyzője, Fernando Alonso, aki reméli, az előttünk álló hétvégén is esélye lesz majd arra, hogy az élmezőnyben harcoljon.


Eddig négy alkalommal állhatott dobogóra Szingapúrban a Ferrari világbajnok versenyzője, Fernando Alonso, aki reméli, az előttünk álló hétvégén is esélye lesz majd arra, hogy az élmezőnyben harcoljon.

A spanyol versenyző jelenleg a második helyet foglalja el az egyéni pontversenyben, hátránya 53 pont a listavezető Sebastian Vettel mögött.

A Ferrari versenyzője elmondta, úgy érzi, jól felkészült a bajnokság utolsó versenyeire.

„Elég sűrű lesz a program most az Európán kívüli versenyekkel” – mondta Alonso a Ferrari hivatalos weboldalának nyilatkozva.

„De jól felkészültem az augusztusi pihenő alatt. Keményen dolgoztam azon, hogy fizikailag is jó állapotban legyek, és probléma nélkül, jó formában zárjam a bajnokságot. Elég megterhelő lesz a hajrá, hiszen ide-oda ugrálunk majd az időzónák között.”

Alonso szerint a versenyzőknek nehéz dolguk lesz Szingapúrban, ő azonban úgy érzi, remek esélyekkel vág neki a hétvégi megmérettetésnek.

„Fizikailag a szingapúri verseny igencsak megterhelő, de ugyanakkor mentálisan is, hiszen éjszaka versenyzünk, így teljesen más ritmust kell felvenni erre a hétvégére.”

„Különleges futam ez, nincs helye a hibának, de kedvelem a pályát, és általában elég jól teljesítek itt, hiszen öt versenyből négyszer dobogóra álltam. Tehát az előttünk álló hétvégéhez is pozitívan állok hozzá, bízom abban, hogy jól teljesítek majd.”

„Mivel egy utcai helyszínről van szó, magas a rizikófaktor, szóval mindig ott van az esély a hibára. Az utolsó szektorban, a 18-19-es kanyarokban, a lelátó alatt könnyű hibázni, ez a pálya legkritikusabb pontja, hiszen könnyen vége lehet a versenyednek, ha egy kicsit elveszíted a koncentrációt.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!