Alonso: Jönni fognak a győzelmek - F1VILÁG.HU

Alonso: Jönni fognak a győzelmek

HIRDETÉS

Fernando Alonso elmondta, nem tehetnek mást, minthogy elfogadják a Pirelli döntését, miszerint az olasz gyártó a lágy és a kemény keverékeket viszi majd magával Silverstone-ba.



A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva szerdán elmondta, nem tehetnek mást, minthogy elfogadják a Pirelli döntését, miszerint az olasz gyártó a lágy és a kemény keverékeket viszi magával Silverstone-ba.

A Pirelli szerdán jelentette be, hogy mely keverékeket bocsátja majd a mezőny rendelkezésére a jövő hétvégi Brit Nagydíjon: eszerint tehát a csapatok a lágy és a kemény összetételű abroncsokat lesznek kénytelenek használni Silverstone-ban.

Az élcsapatok közül ez főként a Ferrarinak okozhat komoly fejfájást, az olasz istálló ugyanis már Spanyolországban is szenvedett a kemény keverékkel, így nehéz hétvégének néznek elébe.

„Számunkra ez újabb kihívást jelent, képesnek kell lennünk arra, hogy minden típusú gumival olyan jól dolgozzunk, amennyire csak lehet” – mondta Fernando Alonso.

„A gumiválasztás mindenkit ugyanúgy érint, nincs értelme arról elmélkedni, hogy a párosítás egyik csapatnak jobban fekszik, mint a másiknak. A csapatokon múlik, hogy sikerül-e úgy beállítani az autót, hogy az a legjobbat hozza ki az abroncsokból úgy teljesítmény, mint élettartam tekintetében.”

A Ferrari kétszeres világbajnoka hozzátette, egyértelmű előrelépéseket tettek az elmúlt versenyek során, ám Silverstone-ban meg kell bizonyosodniuk arról, hogy közelebb kerültek legfőbb riválisaikhoz.

„Előre haladunk, mint ahogy azt az elmúlt három versenyen is látni lehetett, most viszont meg kell erősítenünk azt a fejlődést, amit Monacóban, Montrealban és Valenciában láthattunk egy olyan helyszínen, ami teljesen más karakterisztikájú, és amely egyértelműen jobban fekszik riválisainknak.”

„Silverstone-ban nagyon sok aerodinamikai leszorítóerőre van szükség, és ez egy olyan terület, ahol lemaradásban vagyunk. Lesz néhány új elem az autón, de még egy lépésre vagyunk attól, hogy azt mondjuk, lefaragtuk a hátrányunkat… talán!”

Hirdetés

A spanyol versenyző mindazonáltal elmondta, tisztában vannak azzal, hogy jelen pillanatban nem ők rendelkeznek a leggyorsabb autóval a mezőnyben, azonban nem állhatnak le a fejlesztésekkel, ugyanis meggyőződése, hogy a kemény munka hamarosan meghozza gyümölcsét.

„Muszáj reálisan gondolkodnunk, és el kell fogadnunk, hogy nem lehetséges kevesebb, mint két hónap alatt – ennyi telt el ugyanis a barcelonai verseny óta – jelentősen csökkenteni azt a különbséget, amit a katalán pályán láthattunk. Természetesen nem egy körös hátrányról beszélünk, mert ez a versenyen múlott, de egyértelműen nagyobb volt a lemaradásunk, mint amint az elmúlt három futamon láthattunk.”

„Tovább kell folytatnunk a munkát, hogy javítsunk az autón, és meggyőződésem, hogy a győzelmek jönni fognak. Hogy mikor? Nincs kristálygömböm, hogy pontos választ adjak erre a kérdésre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!