Alonso: Jövőre nem lehetünk ismét lassúak Ausztriában - F1VILÁG.HU

Alonso: Jövőre nem lehetünk ismét lassúak Ausztriában

HIRDETÉS
Fernando Alonso szerint az Aston Martin Forma-1-es csapata bizonyos pályákon évről évre az átlagosnál gyengébb teljesítményt nyújt, és ezt nem engedhetik meg maguknak.
portrait, fan zone, Red Bull Ring, GP2309a, F1, GP, Austria
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, in the fan zone

A kiváló szezonkezdetét követően az utóbbi két versenyhétvégére némileg visszaesett az Aston Martin F1-es istállójának teljesítménye. Fernando Alonso az év első hat futamán öt alkalommal állt dobogóra, az utóbbi három fordulón azonban csak egyszer sikerült ezt elérnie. A múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon a Red Bull mellett a Ferrari, valamint Lando Norris McLarenje is gyorsabb volt a zöldeknél, így Alonso szerint a futamon pontosan olyan eredményt értek el, amilyet megérdemeltek.

„Valami mással, egy alternatív stratégiával próbálkoztunk. A kemény keverékeken rajtoltunk, de a virtuális biztonsági autós fázis nem segített minket az első etapunk elnyújtásában. Ez semlegesítette a versenyt, így onnantól mindannyian ugyanazokon a gumikon voltunk. Nagyjából ott végeztünk, amit megérdemeltünk. Hatodik leggyorasbbak voltunk, és a hatodik helyen értünk célba – fogalmazott Alonso, aki utólag Lewis Hamilton büntetése miatt az ötödik helyet örökölte meg.

Alonso szerint az Aston Martin számára most az a legfontosabb, hogy megértsék, bizonyos pályákon miért szerepelnek az átlagosnál gyengébben.

„Bizonyos pályákon vannak visszatérő hasonlóságok. A Haas tavaly nagyon gyors volt, a hatodik-hetedik helyről indult, és idén is jól szerepelt. Az Aston Martin tavaly a tizedik leggyorsabb volt. Szerintem a pályától is függ, hogy nem voltunk valami jók, de ez nem azt jelenti, hogy ezt el is kell fogadnunk. Jövőre nem lehetünk ismét lassúak. Mindenesetre ezt és a Ferrari, valamint a McLaren fejlesztéseit figyelembe véve talán veszítettünk némi relatív tempót. Rajtunk múlik, hogy megértsük, bizonyos pályákon miért vagyunk gyengébbek” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!