Portugál Nagydíj

Alonso káoszfutamra számít Sepangban

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Alonso káoszfutamra számít Sepangban

Fernando Alonso nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy a mezőny végéről kell nekivágnia a Maláj Nagydíjnak, miután már az időmérő első etapjában kiesett.


Fernando Alonso nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy a mezőny végéről kell nekivágnia a Maláj Nagydíjnak, miután már az időmérő első etapjában kiesett.

A Ferrari borzalmasan rosszul taktikázott a mai időmérőn, és versenyzői már az első etapban kiestek, ugyanis nem használták ki az edzés elejét, mikor még kevésbé volt vizes a pálya.

Bár az olaszok versenyzői mindent megtettek annak érdekében, hogy valahogy továbbjussanak a második körbe, ez egyiküknek sem sikerült, így Alonso a 19., csapattársa, Felipe Massa pedig csak a 21. helyről vághat neki a vasárnapi megmérettetésnek.

A kétszeres világbajnok azonban nem tulajdonít különösebb jelentőséget ennek, mert azt gondolja, hogy a vasárnapi verseny sem lesz egyszerű, az időjárás teljesen kiszámíthatatlan, így a rajtpozíciók semmit nem jelentenek, szerinte így is úgy is káoszfutam lesz.

„Az előrejelzésünk azt mutatta, hogy nem lesz eső az első etapban, így még néhány percet a garázsban maradtunk, mert arra számítottunk, hogy a pálya fel fog száradni, de aztán jobban rázendített az eső, így már senki nem tudott javítani az idején, és kiestünk” – mondta Alonso.

„Szerencsére a verseny holnap van, és nem ma. Holnap pedig rengeteg dolog fog történni, így a rajthelyezések nem esnek olyan nagy súllyal a latba.”

Különösen nem úgy, hogy Alonso vasárnap is hatalmas viharokra és felhőszakadásra számít, ami igencsak megkavarhatja majd alapokat.

„Azt gondolom, hogy esni fog, hiszen késő délután, a verseny időpontjában általában mindig esik, így a holnapi futamon rengeteg változás lesz, így mindent bele kell adnunk, és meg kell próbálnunk javítani a helyezéseinken” – folytatta a spanyol pilóta, aki mindezek ellenére azt szeretné, ha száraz versenyt futhatnának.

„Soha nem akarok esőt, mert senki nem ezt akarja látni. Az esőben furcsa dolgok történnek, és a szórakozás lutriba megy át.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!