Alonso kemény hétvégére számít Malajziában - F1VILÁG.HU

Alonso kemény hétvégére számít Malajziában

HIRDETÉS

Nehéz hétvégére számít Malajziában a McLaren Forma-1-es csapatának kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.


Nehéz hétvégére számít Malajziában a McLaren Forma-1-es csapatának kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A spanyol versenyző februári tesztbalesete után kénytelen volt kihagyni az évad első futamát, hétvégén, Malajziában azonban várhatóan már újra autóba ülhet.

Alonsót csütörtökön a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi stábja vizsgálja meg, ők döntenek majd arról, hogy a versenyző alkalmas-e a versenyzésre.

„Kemény hétvége lesz, de alig várom már, hogy először vezethessem versenyen az MP4-30-ast, és újra versenyezzek” – mondta a Forma-1 kétszeres világbajnoka.

„A gyárban eltöltöttem némi időt a csapat szimulátorában, mérnökeimmel továbbra is arra fókuszáltunk, hogy fejlesszük a csomagot, és dolgozzunk az autó egyensúlyán, illetve a beállításokon.”

„Nagyon sok potenciál van ebben az autóban, és minden versenyen keményen nyomjuk majd, amíg nem jönnek az eredmények.”

A kiábrándító melbourne-i eredmények ellenére Alonso örömmel konstatálta, hogy csapattársa, Jenson Button befejezte a szezon első futamát.

„Szorosan figyelemmel kísértem az ausztrál hétvégét, már amikor megérkeztek a pályára, kapcsolatba léptem velük. Teljesen világos, hogy sok munka vár ránk, de Jenson melbourne-i eredménye a megbízhatóság és adatgyűjtés szempontjából mindenképpen kielégítő, ez pedig rendkívül fontos.”

Alonso úgy érzi, fizikailag is tökéletes állapotban van ahhoz, hogy újra versenyezzen.

Hirdetés

„Keményen edzettem, jól érzem magam, készen állok a hétvégére” – mondta határozottan.

„A maláj hőség mindig nagy kihívás a versenyzőknek, de erre készültem az edzések során, és minden időjárási körülményre felkészültem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!