Alonso kemény küzdelemre számít Melbourne-ben

Fernando Alonso természetesen a győzelem reményében vág neki a hétvégi szezonnyitónak, azonban tisztában van azzal, hogy riválisaik meglepetést okozhatnak, ugyanis a téli teszteken nem rajzolódtak ki a valós erőviszonyok.

Fernando Alonso természetesen a győzelem reményében vág neki a hétvégi szezonnyitónak, azonban tisztában van azzal, hogy riválisaik meglepetést okozhatnak, ugyanis a téli teszteken nem rajzolódtak ki a valós erőviszonyok.

Annak ellenére, hogy elégedett csapata téli teszteken mutatott teljesítményével, és úgy érzi, megfelelően felkészült az idei évre, Alonso továbbra is tart csapata riválisaitól, különösen az elmúlt hetekben szárnyaló Brawn GP-től.

“A Brawn időeredményei a téli teszteken lenyűgözőek voltak, és azt sugallják, hogy az élen fognak harcolni Melbourne-ben” – mondta a Renault pilótája a melbourne-i Herald Sun c. lapnak.

“Azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy a tesztelés és a versenyzés két különböző dolog, így a többi ellenfelünkkel együtt, lehetnek meglepetések idén.”

“Természetesen a Brawn GP teljesítménye mindenkit meglepett, és szerintem erősek lesznek. A McLaren nem tűnik túl erősnek, azonban csak Melbourne-ben kaphatunk tisztább képet az erőviszonyokról, mert a teszteredményekből nem sok mindent lehet kiolvasni. Egyik riválisunkat sem szeretném alábecsülni.”

A Renault egyébként igen gyengén kezdte az idei teszteket, az új autó sokáig csak árnyéka volt elődjének, mellyel Alonso két versenyt is nyert a tavalyi szezon második felében.

Az R29 teljesítménye azonban feljavult az utolsó tesztekre, a spanyol pilóta egyre jobb időket tudott teljesíteni vele, így elégedetten nyilatkozott a fejlődésről, illetve azt is elmondta, hogy magabiztosan tekint a jövőbe.

“Jó formában fejeztük be a tavalyi évet, és úgy szeretnénk megkezdeni az új szezont, hogy harcba szállhassunk a dobogós helyezésekért, illetve a győzelmekért” – mondta.

“Azonban a szezon előtt nagyon nehéz megmondani, hogy ki hol áll a mezőnyben, még úgy is, hogy a teszteredmények azt mutatják, nagyon szoros a küzdelem. Éppen ezért a győzelem reményében ékezünk meg Melbourne-be, de tudjuk, hogy kemény küzdelem vár ránk.”

“Szerintem mindig lehet javulni, és a tavalyi évben nagyon sok mindent tanultam, ami egy jobb versenyzővé tett. Az idei évben is mindent beleadok majd, hogy kihozzam az autóból a maximumot, és minden lehetőségre lecsapjak” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS