Alonso: Készen kell állnunk arra, hogy kihasználjuk a Red Bull esetleges botlását - F1VILÁG.HU

Alonso: Készen kell állnunk arra, hogy kihasználjuk a Red Bull esetleges botlását

Fernando Alonso szerint az Aston Martin csapatának készen kell állnia arra, hogy kihasználja a Red Bull esetleges gyengélkedését a szezon során – ez kell ugyanis ahhoz, hogy a csapatnak esélye legyen a győzelemre.

Alonso a múlt hétvégi Miami Nagydíjon idei negyedik dobogós eredményét szerezte – ezúttal is a 3. helyen ért célba a két Red Bull mögött. A spanyol pilóta a futam után arról beszélt, számukra jelenleg nem az osztrák istállóra kell figyelni, sokkal inkább arra, hogy a konstruktőri összetettben mögöttük álló Mercedest és Ferrarit hátul tartsák.

Az Aston Martin versenyzője azt ugyanakkor elismerte, kicsit frusztráló, hogy ezúttal is „csak” 3. lett, és nem tudott feljebb kapaszkodni a dobogón. Elmondása szerint ahhoz, hogy ez megtörténjen, készen kell állniuk arra, hogy kihasználják a jelenleg minden tekintetben jobb Red Bull esetleges botlását.

 

„Az hát! Nyilvánvalóan szeretnék eggyel feljebb lépni a dobogón, a 2. helyre, és egy napon jó lenne, ha tudnánk versenyt nyerni – de jelenleg ez nem történt meg, mert a Red Bull jobb nálunk” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

„Erősebb, gyorsabb, a megbízhatóságuk pedig ugyancsak mindig kiemelkedő, minden versenyt befejeznek mindkét autójukkal. Szóval igen, ha egy napon lesz ott egy repedés, és kínálkozik egy lehetőség, akkor meg kell bizonyosodnunk arról, hogy helyzetben vagyunk, és nem követünk el hibákat a hétvége egyetlen pontján sem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Készen kell állnunk arra, hogy kihasználjuk a Red Bull esetleges botlását
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!