Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Alonso: Két év alatt húsz dobogó

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Alonso: Két év alatt húsz dobogó

Ugyan a győzelmet nem sikerült bezsebelnie, rendkívül elégedett az Abu Dhabi Nagydíjon elért eredményével a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.


Ugyan a győzelmet nem sikerült bezsebelnie, rendkívül elégedett az Abu Dhabi Nagydíjon elért eredményével a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A spanyol versenyző másodikként ért célba az Emirátusokban, és saját bevallása szerint nem számítottak arra, hogy ilyen jól szerepelnek majd.

„A második hely egyértelműen jobb eredmény annál, mint amire számítottunk, de ami miatt igazán elégedett vagyok, az az, hogy milyen jó sebességünk volt az egész futam alatt” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Remek csata volt Hamiltonnal: volt, hogy ő volt gyorsabb, de volt, hogy én. Az etap elején sikerült növelnie a különbséget, a vége felé azonban közelebb tudtam kerülni hozzá, különösen akkor, amikor mindketten a lágy gumikon voltunk.”

A Ferrari számára nem alakult tökéletesen a verseny, hiszen a nagy sietségben a csapat hibázott a kerékcserék során. Alonso azonban megerősítette Stefano Domenicali szavait, aki elmondta, az elrontott bokszkiállás nem volt hatással a végeredményre.

„Miután a futam után kielemeztük az adatokat, megállapítottuk, hogy a második kiállásnál felmerült kisebb probléma nem volt hatással az eredményre. Amúgy sem tudtam volna visszajönni Hamilton elé, aki a közepes keverékkel azonnal gyors volt. Valójában azon kell keményen dolgoznunk, hogy jövőre a legtöbbet tudjuk kihozni az új gumikkal futott első körökből.”

„Nagyon örömteli számomra, hogy sikerült trófeával hazatérnem Abu Dhabiból, bár időközben rájöttem, hogy múltkor tévedtem, amikor azt mondtam, hogy ezen a helyszínen kívül eddig mindenhonnan sikerült legalább egy kupát elhoznom. Valójában Ausztriában sem tudtam trófeát begyűjteni: kétszer versenyeztem itt, 2001-ben és 2003-ban, ám egy alkalommal sem tudtam célba érni.”

Alonso hétvégén huszadik dobogós eredményét érte el a Ferrari színeiben, és nagyon bízik abban, hogy jövőre további trófeákkal gyarapodhat.

„És hogy a statisztikáknál maradjunk: vasárnap huszadik dobogós eredményemet értem el a Ferrari színeiben, ami azt jelenti, hogy a versenyek felén a legjobb három közé verekedtem magam. Ez jól mutatja, hogy még az olyan években is, mint az idei, ami nem volt túl fantasztikus, az általános színvonalunk még mindig elég magas.”

„Nem véletlen, hogy az elmúlt 18 évben a Ferrari legalább egy versenyt nyert minden egyes idény során. Több csapat ezt nem mondhatja el magáról, és az ilyen dolgok hatással voltak arra, hogy ilyen hosszú időre meghosszabbítsam szerződésem a Ferrarival. Biztos vagyok abban, hogy 2016-ig számtalanszor adhatok majd át egy üveg pezsgőt a szerelőknek, ahogy lesétálok a dobogóról!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!