Alonso: Két év alatt húsz dobogó - F1VILÁG.HU

Alonso: Két év alatt húsz dobogó

HIRDETÉS

Ugyan a győzelmet nem sikerült bezsebelnie, rendkívül elégedett az Abu Dhabi Nagydíjon elért eredményével a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.


Ugyan a győzelmet nem sikerült bezsebelnie, rendkívül elégedett az Abu Dhabi Nagydíjon elért eredményével a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A spanyol versenyző másodikként ért célba az Emirátusokban, és saját bevallása szerint nem számítottak arra, hogy ilyen jól szerepelnek majd.

„A második hely egyértelműen jobb eredmény annál, mint amire számítottunk, de ami miatt igazán elégedett vagyok, az az, hogy milyen jó sebességünk volt az egész futam alatt” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Remek csata volt Hamiltonnal: volt, hogy ő volt gyorsabb, de volt, hogy én. Az etap elején sikerült növelnie a különbséget, a vége felé azonban közelebb tudtam kerülni hozzá, különösen akkor, amikor mindketten a lágy gumikon voltunk.”

A Ferrari számára nem alakult tökéletesen a verseny, hiszen a nagy sietségben a csapat hibázott a kerékcserék során. Alonso azonban megerősítette Stefano Domenicali szavait, aki elmondta, az elrontott bokszkiállás nem volt hatással a végeredményre.

„Miután a futam után kielemeztük az adatokat, megállapítottuk, hogy a második kiállásnál felmerült kisebb probléma nem volt hatással az eredményre. Amúgy sem tudtam volna visszajönni Hamilton elé, aki a közepes keverékkel azonnal gyors volt. Valójában azon kell keményen dolgoznunk, hogy jövőre a legtöbbet tudjuk kihozni az új gumikkal futott első körökből.”

„Nagyon örömteli számomra, hogy sikerült trófeával hazatérnem Abu Dhabiból, bár időközben rájöttem, hogy múltkor tévedtem, amikor azt mondtam, hogy ezen a helyszínen kívül eddig mindenhonnan sikerült legalább egy kupát elhoznom. Valójában Ausztriában sem tudtam trófeát begyűjteni: kétszer versenyeztem itt, 2001-ben és 2003-ban, ám egy alkalommal sem tudtam célba érni.”

Alonso hétvégén huszadik dobogós eredményét érte el a Ferrari színeiben, és nagyon bízik abban, hogy jövőre további trófeákkal gyarapodhat.

„És hogy a statisztikáknál maradjunk: vasárnap huszadik dobogós eredményemet értem el a Ferrari színeiben, ami azt jelenti, hogy a versenyek felén a legjobb három közé verekedtem magam. Ez jól mutatja, hogy még az olyan években is, mint az idei, ami nem volt túl fantasztikus, az általános színvonalunk még mindig elég magas.”

Hirdetés

„Nem véletlen, hogy az elmúlt 18 évben a Ferrari legalább egy versenyt nyert minden egyes idény során. Több csapat ezt nem mondhatja el magáról, és az ilyen dolgok hatással voltak arra, hogy ilyen hosszú időre meghosszabbítsam szerződésem a Ferrarival. Biztos vagyok abban, hogy 2016-ig számtalanszor adhatok majd át egy üveg pezsgőt a szerelőknek, ahogy lesétálok a dobogóról!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Két év alatt húsz dobogó
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó
Hamilton nagyon örül, de nehezebb folytatásra számít

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!