Friss hírek

Alonso: Két tizedmásodperc 6-7 pozíciót is jelenthet az időmérőn

Fernando Alonso, az Alpine F1-es versenyzője nemcsak amiatt lelkes, hogy hosszú évek után újra Imolában versenyezhet, de az is boldoggá teszi, hogy úgy tűnik, jól működnek a csapat Emilia-Romagna Nagydíjra hozott fejlesztései.

Alonso 2006 óta először vezethetett Imolában, ami óriási élményt jelentett számára – nemcsak a pályán való körözés tette boldoggá a spanyolt, de úgy érzi, a csapat aerodinamikai fejlesztései is jól működtek a szabadedzéseken.

„Ez egy határozottan szórakoztató nap volt” – nyilatkozta Alonso.

„A pálya lenyűgöző, és a modern Forma-1-es autókkal vagyon szűk, nagyon gyors. Ha vannak körülötted autók, akkor elég nehéz, és elég közel kell elengedni a többieket, vagy megelőzni őket a ki- vagy bevezető körön. Szóval egyre nagyobb az adrenalin a kör során. Szórakoztató volt.”

„Örülünk az előrelépéseknek, úgy tűnik, minden új elem működik. További elemzéseket kell végeznünk, de optimisták vagyunk, hogy teljesítmény szempontjából javulást jelentenek. Meglátjuk, hogy szombaton mit tehetünk.”

Az időmérős reményeivel kapcsolatban Alonso elmondta, néhány tizedmásodperc súlyos pozíciókat jelent majd, így mindent meg kell tenniük, hogy a maximumot hozzák ki az Alpine versenygépéből.

„Nagyon szoros lesz” – mondta a spanyol. „Láttuk Bahreinben, és nem hiszem, hogy itt más lesz a helyzet. Két vagy három tizedmásodperc hat vagy hét pozíciót jelent majd. És remélhetőleg mi előrébb leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!