Friss hírek

Alonso kiakadt: Túl sok az amatőr az F1-ben!

Fotó: McLaren

Fernando Alonso szerint a Forma-1-ben túl sok az amatőr, és ezt az FIA-nak nem szabadna hagynia, mert előbb-utóbb egy nagyobb baleset fog történni.

Alonso az Amerikai Nagydíj rajtját követően Lance Stroll-lal ütközött, melynek következtében kénytelen volt feladni a futamot. A Williams versenyzője azonban folytatni tudta a versenyt, és egy áthajtásos büntetéssel sújtották.

Nem vagyok mérges. Csalódott vagyok, mert 9 napja itt vagyok az Egyesült Államokban, hogy versenyezzek, megteszek 600 métert, aztán kilöknek” – mondta Alonso.

A spanyol pilóta a Forma-1 mellett az Endurance világbajnokság versenyein is részt vesz, és ott állítása szerint sosem találkozott hasonló esettel.

„Ez van, de nagyobb probléma, hogy az FIA engedi ezt a fajta vezetést. Én versenyzek más szériában is amatőr pilótákkal, elvileg, és ott soha nem volt ilyen probléma. Itt több amatőr van, mint más sorozatokban.”

„Talán majd ha lesz egy nagy baleset, akkor csinálnak valamit. Addig pedig megpróbáljuk jól érezni magunkat más szériákban, ahol 34 autó ellen versenyzünk, amatőrökkel, 60 évesekkel, és ahol soha, semmi nem történik.”

„Itt lökhárítóra lenne szükségünk, mint a bérelt gokartoknál, hogy egymásnak tudjunk ütközni mindannyian.”

A kérdésre, hogy az F1-ben agresszívabbak-e a pilóták, mint a WEC-ben, Alonso így válaszolt: „Nem, a színvonal alacsonyabb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!