Alonso kiakadt: Vissza kellene fizetni a jegyek árát a rajongóknak!

Fotó: McLaren
Fernando Alonso, Monaco, McLaren, 2018

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint a hétvégi Monacói Nagydíj volt talán „minden idők legunalmasabb versenye a Forma-1-ben”.

2009 óta először fordult elő, hogy nem volt szükség a biztonsági autóra Monte-Carlóban, ez pedig jól mutatja, mennyire eseménytelen volt a szezon hatodik versenye, ahol nemcsak balesetekben, de előzési manőverekben is hiány volt.

A versenyt Daniel Ricciardo nyerte meg, aki motorerejének jelentős részét elveszítette egy technikai probléma miatt – megelőzni pedig így sem tudták őt.

„Borzasztóan unalmas volt. Talán ez volt minden idők legunalmasabb versenye” – mondta Fernando Alonso, aki váltóhiba miatt kiesett Monacóban.

„Nem volt biztonsági autó, nem voltak sárga zászlók… szerintem a sportnak el kell gondolkodnia egy kicsit, mert ez nagyon kiábrándító…”

„Talán ez volt minden idők legunalmasabb versenye a Forma-1-ben. Szerintem adni kellene valamit a rajongóknak a futam után, csak hogy visszafizessük egy kicsit a jegyek árát…”

Alonso szerint nem a tavaly kiszélesített autók, sokkal inkább a pálya karakterisztikája tehet az unalmas futamról.

„Szerintem ez csak Monaco, ilyen ez. Elég unalmas volt a biztonsági autó, és minden egyéb nélkül. Elrajtolunk, és a kockás zászlóig azokban a pozíciókban haladtunk, mint amelyekben az időmérőn végeztünk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!