Friss hírek

Alonso kiegyezne két Massa győzelemmel

Fernando Alonso elmondta, hogy számára teljesen elfogadható lenne, ha csapattársa, Felipe Massa diadalmaskodna a hétvégi Brazil Nagydíjon, hiszen ezzel értékes pontokat tudna elvenni riválisaitól.


Fernando Alonso elmondta, hogy számára teljesen elfogadható lenne, ha csapattársa, Felipe Massa diadalmaskodna a hétvégi Brazil Nagydíjon, hiszen ezzel értékes pontokat tudna elvenni riválisaitól.

A Ferrari spanyol versenyzője akár már ezen a hétvégén megszerezheti a bajnoki címet, ám elmondta, hogy megpróbál nem gondolni erre, és pontosan ugyanúgy készülni, mint más versenyekre, jóllehet mindenki tisztában van azzal, hogy egyre nagyobb rajta a nyomás.

Hirdetés
 

Mivel Massa már egy ideje nincs harcban a világbajnoki címért, sokan azt gondolják, hogy az olaszok ismét csapatutasításhoz folyamodnak, ahogy azt 2007-ben is tették, mikor a brazilnak hazai közönsége előtt át kellett adnia vezető pozícióját csapattársának, Kimi Raikkönennek, aki bajnokká avanzsált.

A brazil pilóta idén is hasonló helyzetbe kerülhet, hiszen köztudott, hogy kiválóan vezet hazai pályán, legutóbbi három hazai versenyén kivétel nélkül az élről rajtolhatott, és két győzelmet aratott.

Alonso azonban elmondta, hogy neki nem lenne ellenére, ha csapattársa behúzná a győzelmet Brazíliában, sőt felőle akár a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat is megnyerheti, hiszen ezzel értékes pontokat tudna elvenni ellenfeleitől a hajrában.

„Úgy gondolom, hogy Felipe nagyon erős ezen a pályán” – mondta a bajnokság éllovasa, aki jelenleg 11 pontos előnyben van Mark Webberrel szemben, két futammal a bajnokság vége előtt.

„Véleményem szerint a legjobb dolog számunkra, és számomra, a bajnokság szempontjából, ha Felipe nyeri meg a hétvégi versenyt, mert azzal mindenkitől 25 pontot vesz el, ami a legnagyobb különbség idén, hisz az első helyért 25, a másodikért csak 18 egység jár” – mondta Alonso a riportereknek csütörtökön Interlagosban.

„A második és a harmadik, illetve a harmadik és a negyedik helyezett között már csak kicsi a különbség a pontokat illetően, ami lehetővé teszi számomra, hogy megtartsam előnyömet a bajnokság végéig.”

„Leginkább a 25 pont miatt aggódom, mert az nagy baj lenne, ha az egyik ellenfelem szerezné meg a 25 pontot, mert azzal rengeteget, legalább hét pontot hozhatna rajtam egy verseny alatt.”

“Éppen ezért bízom abban, hogy Felipe megnyeri mindkét hátralévő versenyt, ez lenne a legjobb dolog számomra.”

Alonso természetesen tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolga csapatának, ugyanis a papírforma szerint a Red Bull Racing a favorit Brazíliában, ahol a tavalyi évben éppen legnagyobb ellenfele, Webber diadalmaskodott.

„Tudjuk, hogy a Red Bull minden pályán favorit” – folytatta. „Az idei évben folyamatosan ott voltak az élen, domináns szerepet játszottak minden helyszínen, és szinte kivétel nélkül övék volt az időmérő edzés.”

„Szóval nagyon kemény ellenfelünknek tekintjük őket, és abban is biztos vagyok, hogy a McLarent sem szabad leírnunk. Egy rosszul elsült hétvégén nagyon könnyen az ötödik, hatodik helyen találhatod magad, hiszen négy-öt versenyképes autó csatázik az élen.”

„Éppen ezért a maximumot kell nyújtanunk, és majd meglátjuk. Azonban tiszteljük ellenfeleinket, és tudjuk, hogy a Red Bull nagyon, de nagyon erős lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!