Friss hírek

Alonso: Kihoztuk a versenyből, amit lehetett

Elégedett a Francia Nagydíjon megszerzett 8. helyével a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, habár a spanyol pilóta elárulta, a gumikopás őket is nagyon meglepte a vasárnapi versenyen.

Az Alpine pilótája szolid versenyt futott, hiszen mindössze egy pozíciót tudott javítani rajthelyéhez képest, ám úgy érzi, nem lehetnek csalódottak, hiszen megelőzték például a két Ferrarit, illetve mindkét Aston Martint is.

„Elégedett vagyok a 8. hellyel. A 9. helyről rajtolva a 8. pozícióban értem célba, nagyjából kihoztuk a versenyből, amit lehetett” – mondta a kétszeres világbajnok.

Hirdetés
 

„Mindkét Ferrarit megelőztük, és olyan autók előtt végeztünk, melyekről nem gondoltuk, hogy meg tudjuk előzni őket. Szóval rendben volt, de a versenyen a gumik degradációja mindenki számára meglepetés volt. Szóval alkalmazkodnunk kellett, ezáltal pedig a vezetés, a stratégia, és minden más jóval bonyolultabbá vált.”

„A hétvége alapvetően jó volt, és elégedett voltam az autóval is. Viszont a szél és a reggeli eső egy kicsit nehezebbé tette a versenyt. Nagyon szűk volt a határvonal az alulkormányzottság és a túlkormányzottság között, szemcsésedtek az első és a hátsó abroncsok is. Szóval kemény verseny volt, de gyűjtöttem négy pontot, szóval irány Ausztria!”

A Forma-1 mezőnye most szünet nélkül Ausztriába utazik, ahol két versenyt is megtartanak majd egy hét különbséggel.

„Fantasztikus! Utálom otthon tölteni a hétvégéimet, szóval örülök. Ausztria ráadásul azért is jó lesz, mert csak másfél napot tesztelhettünk Bahreinben, szóval a második osztrák versenyhétvége valójában egy remek teszt lesz számunkra.”

Alonso csapattársa, Esteban Ocon nem tudott pontot szerezni hazai közönsége előtt: a francia csak a 14. helyen ért célba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!