Alonso kimagasló tempóját az Alpine számítógépei sem értik - F1VILÁG.HU

Alonso kimagasló tempóját az Alpine számítógépei sem értik

HIRDETÉS
Az Alpine csapatfőnöke elárulta, egyelőre nem sikerült megérteniük, Fernando Alonso honnan húzta elő a fergeteges kanadai tempóját. A pilóta műszaki hibájára és a csapat céljaira is kitért.
Second placed Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A522 in qualifying parc ferme.  Canadian Grand Prix, Saturday 18th June 2022. Montreal, Canada.

Óriási formában autózott a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon Fernando Alonso, aki az esős időmérő edzésen nagy meglepetésre a második rajthelyet szerezte meg, megelőzve többek között egy Ferrarit és két Mercedest. A spanyol világbajnok kilátásai a száraz futamra sem romlottak sokat, hiszen már a pénteki edzéseken is jól szerepelt. A sors azonban közbeszólt: az erőforrásával probléma akadt, így csak a hetedik helyen ért célba. Otmar Szafnauer, az istálló főnöke elárulta, egyelőre ők sem értik a pilóta kimagasló tempóját.

„Ez egy nagyon jó kérdés” – reagált a csapatfőnök. „Minden számítógépünket ráállítottuk erre, és sok van belőlük, de a különbségeket még mindig nem értjük. Részben az a magyarázat, hogy nagyszerűen vezetett az esőben, de már a [száraz] pénteki edzéseken is gyors volt. Az is közrejátszott, hogy száradt a pálya, és ilyenkor sok a változó.”

Alonso műszaki hibájára kitérve Szafnauer úgy fogalmazott, levegő szivároghatott a rendszerből, ez okozta a teljesítményvesztést.

„Nem vagyok benne biztos, hogy csak vele történt, habár úgy tűnik. Szivárgás volt az erőforrásában. Szerencsére nem olyan súlyos, hogy ki kelljen állnia.”

Az autó teljesítményére kanyarodva Szafnauer elárulta, nedves körülmények között elégedettek vele, száraz pályán azonban javulniuk kell, ha a közeljövőben el akarják csípni a Mercedest. Kanadában mindkét Ezüst Nyíl előttük végzett.

„Esőben jó volt az autó teljesítménye. Arra nem számítottunk, hogy szárazon a Ferrari és a Red Bull tempóját hozzuk, de arra igen, hogy a Mercedes szintjén leszünk. Aztán megelőztek minket. Legyünk realisták, nem leszünk harmadikok a konstruktőri bajnokságon. Remélem, hogy fel tudjuk velük venni a harcot, hiszen csak néhány tizeden múlik. Az erőforrások egyformák, a különbséget az aerodinamikai terhelés adja” – magyarázta Szafnauer.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!