Friss hírek

Alonso komoly vibrációval küszködött

Nem volt egyszerű a vasárnapi Amerikai Nagydíj utolsó köre a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso számára.


Nem volt egyszerű a vasárnapi Amerikai Nagydíj utolsó köre a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso számára.

A spanyol versenyző hatodikként fejezte be az austini futamot, a verseny utolsó köreiben azonban komoly vibrációval kellett megküzdenie, ami miatt komoly veszélybe került pozíciója.

Alonso elmondta, ennek ellenére olyan eredményt sikerült elérniük ezzel a hatodik hellyel, amilyenre alapvetően számítottak.

„A vasárnapi verseny többé-kevésbé úgy alakult, ahogy vártuk” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

„Az előttünk lévők nagyon gyorsak voltak, rögtön a rajt után leráztak minket. Az egyébként jó start után próbáltuk megtartani a hatodik helyet a konstruktőri küzdelmet szem előtt tartva, ezért fontos volt, hogy a McLarenek előtt végezzünk.”

„A stratégia a lehető legjobb volt, a megfelelő pillanatban mentem ki az első kerékcserére. Ami a másodikat illeti, megpróbáltunk addig elmenni, ameddig csak lehet, hogy feltegyük a lágy gumikat és felgyorsuljunk.”

„Az utolsó két körben elég komoly vibráció jelentkezett a gumikból. Gyakorlatilag a pályát sem láttam rendesen! Megpróbáltam kontrollálni a tempót. Arra kértek, csak valahogy tartsam magam mögött az érkezőket. De aztán Vettel megelőzte [Kevin] Magnussent, úgyhogy nem volt idő a spórolásra, úgyhogy az utolsó körben padlóig nyomtam az óriási vibráció ellenére.”

Alonso hozzátette, pontosan tudja, nem lesz könnyű dolga a hétvégi Brazil Nagydíjon, valamint az évadzárón, Abu Dhabiban, ám mindent megtesz azért, hogy jól szerepeljen.

„Úgy gondolom, az idei szezon meglehetősen komplikált számunkra, és az autó teljesítményétől függetlenül arra törekszem, hogy a lehető legtöbb pontot bezsebeljem a hátralévő versenyeken és segítsem a csapatot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek