Alonso: Korai még bármit is mondani

Jó eredményt vár a Japán Nagydíj szombati időmérőjétől a Ferrari versenyzőpárosa – Fernando Alonso és Felipe Massa elmondták, bár még nehéz megmondani, pontosan hogy is állnak riválisaikhoz képest, elégedettek a pénteki nyitónap alakulásával.


Jó eredményt vár a Japán Nagydíj szombati időmérőjétől a Ferrari versenyzőpárosa – Fernando Alonso és Felipe Massa elmondták, bár még nehéz megmondani, pontosan hogy is állnak riválisaikhoz képest, elégedettek a pénteki nyitónap alakulásával.

A kétszeres világbajnok Alonso ötödik lett a második tréningen, míg Massa a kilencedik pozícióban zárt a másfélórás gyakorlás után.

A spanyol versenyző úgy fogalmazott, elégedett az elvégzett munkával, bár az esélyekről még korai volna beszélni.

„Nagyon jól alakult a mai nap” – mondta elégedetten Alonso.

„Összességében jók az érzéseim, nem gondolom, hogy a magas hőmérséklet gondot jelent majd a gumiknak. Elég sok versenyt lefutottunk már ilyen körülmények között, például két héttel ezelőtt, Szingapúrban is. Meg kell tanulnunk kezelni őket, ami mindenkire egyformán vonatkozik.”

„Azt nehéz megmondani, hogy ugyanolyan versenyképesek vagyunk-e, mint Silverstone-ban: három hónap eltelt már azóta, és nem tudjuk pontosan, riválisaink mekkora előrelépéseket tettek autóikkal a miénkhez képest.”

„Holnapig várnunk kell – általában szombaton derül ki, hogy állunk.”

Alonso csapattársa, Felipe Massa szerint nem lesz könnyű dolguk a versenyen, a Pirelli abroncsai ugyanis a hosszabb etapokon jelentős mértékben kopnak. A brazil ennek ellenére bizakodó, hiszen úgy érzi, megvan bennük a potenciál ahhoz, hogy jól szerepeljenek ezen a hétvégén.

„Alapvetően pozitív edzésnap volt, sikerült elvégeznünk a tervezett programot” – nyilatkozta a Ferrari pilótája.

„Most is – mint pénteken mindig – kipróbáltuk a Pirelli keverékeit. Elég nehéz megmondani pontosan, hogy hogyan is állunk: az viszont bizonyos, hogy riválisaink versenyképesnek tűnnek, de mint mindig, most is várnunk kell holnapig, hogy tisztább képet kapjunk a helyzetről.”

„Délután teljesítettünk egy elég hosszú etapot, mely alapján úgy tűnt, a gumikopás elég jelentős. Nem lesz könnyű eldönteni, milyen taktikával vágjunk neki a futamnak.”

„Az autó egyensúlyát átlagosnak írnám le: bár nem tudtunk versenyezni a többiek tempójával, még sokat javulhatunk, és számításba kell vennünk azt a tényt is, hogy a pálya egyik napról a másikra sokat változik. Remélem, hogy jó eredményt érünk majd el holnap, mert megvan a lehetőségünk arra, hogy jól szerepeljünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Alonso: Korai még bármit is mondani
Egy magánrepülőn megejtett beszélgetés alapozta meg Räikkönen visszatérését a Sauberhez
Brawn: Komoly érdeklődői vannak a Williamsnek
A Ferrari nem lesz a topcsapatok között Ausztriában?
A Ferrari pilótái is pályára gurulnak még az idényrajt előtt